-->

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μαζική η Γενική Συνέλευση (27/8) - Τι αποφάσεις πάρθηκαν.

   Η Γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Α.Φλέμιγκ, που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου, ήταν  μαζική από άποψη συμμετοχής και ανοιχτή σε όλο τον κόσμο, ασθενείς και συνοδούς. Έγινε ζωντανή συζήτηση, εκφράστηκαν απόψεις και κυρίως η αγωνία των συναδέλφων για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε από δω και πέρα.

   Η απόφαση της Συνέλευσης είναι, να προχωρήσουμε σε απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή. 
Συγκεκριμένα: Την Πέμπτη το Σωματείο θα εξαγγείλει στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου ως τις 11πμ. οπότε και αρχίζει η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ (11-3). Έτσι πρακτικά διευκολύνονται οι συνάδελφοι να απεργήσουν ολόκληρη τη μέρα. Την Παρασκευή θα εξαγγελθεί από το Σωματείο 24ωρη απεργία.
   Και τις δύο απεργιακές ημέρες θα συγκεντρωθούμε όλοι από το πρωί στο Νοσοκομείο για την περιφρούρηση των κινητοποιήσεων και την ενημέρωση των συναδέλφων. Στίς 11 το πρωί θα υπάρχουν πούλμαν που θα μας μεταφέρουν στο υπουργείο Υγείας (θα επιστρέψουμε πάλι με τα πούλμαν) όπου μαζί με τα άλλα νοσοκομεία θα κάνουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. (Την πέμπτη θα πάμε όλοι μαζί με πορεία ως την πλατεία Κλαυθμώνος και θα ενωθούμε την συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, τους απεργούς όλου του Δημόσιου Τομέα. )
   Η συμμετοχή μας και στις δύο αυτές κινητοποιήσεις είναι καθοριστική. Όχι μόνο γιατί από το Αμαλία Φλέμιγκ μετακινούνται - απολύονται 300 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από κάθε άλλο νοσοκομείο που κλείνουν - πετσοκόβουν αλλά και γιατί η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοια που απαιτεί να πάμε ένα βήμα παραπέρα τις ως τώρα κινητοποιήσεις μας. Εξάλλου και τις δύο ημέρες υπάρχει ένας επιπλέον "πρακτικό" κινηματικού χαρακτήρα ζήτημα. Πρέπει, 1. Να μαζικοποιηθεί η συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και να πιεστεί η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει επιτέλους σε δυναμικές και με διάρκεια κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και 2. Να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι από την επαρχία με την 24ωρη. Να προλάβουν δηλαδή να έρθουν στην Αθήνα και να είναι μαζί μας στη συγκέντρωση, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ήδη πάρει και τον συντονισμό που έχουν.
   Αποφασίστηκε τέλος να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια συντονισμού με τα άλλα νοσοκομεία Αθήνας και επαρχίας μετά τη συγκέντρωση. Καλούμε όχι μόνο τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και όλους τους συναδέλφους από το Φλέμιγκ να έρθουν και να γίνουν συμμέτοχοι σ' αυτή την προσπάθεια συντονισμού και οργάνωσης του αγώνα των Υγειονομικών.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ! 
Για να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο.
Για να μην χάσει κανένας τη δουλειά του.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΣΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.