-->

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ...



Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις διαδηλώσεις που έγιναν χτες 24/9 (για απολύσεις -διαθεσιμότητες) και σήμερα το απόγεμα (αντιφασιστικό), στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
   Παρά το γεγονός πως τελικά (αντίθετα με τις πληροφορίες που αρχικά είχαν διαρρεύσει) η ΓΣΕΕ δεν εδέησε να προκηρύξει τουλάχιστον μια 24ωρη και κοινή διαδήλωση με την ΑΔΕΔΥ, πραγματικά πολύς ήταν ο κόσμος που στήριξε την απεργία και τις διαδηλώσεις. Πιθανά όχι τόσος όσο θα θέλαμε, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερος από τις προηγούμενες. Πράγμα που δείχνει πως παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της συνδικαλιστικής ηγεσίας να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι κινητοποιήσεις, γιατί "ο κόσμος δεν τραβάει", η πίεση αυτού ακριβώς του κόσμου είναι που την υποχρεώνει - έστω και λειψά - σε κινητοποιήσεις.
   Μέρα με τη μέρα η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Οι εργαζόμενοι σε υγεία,  παιδεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιωτικούς υπάλληλους είναι στο στόχαστρο της επίθεσης. Μια επίθεση που όσο και να προσπαθούν τα Μ.Μ.Εξαπάτησης να καμουφλάρουν με υποσχέσεις ανάκαμψης σε...μια άλλη ζωή, δεν είναι δυνατό να τα καταφέρουν. Πραγματικά, όταν δεν έχεις ασφαλιστικό ταμείο, δεν έχεις σχολεία, δεν έχεις παιδικούς σταθμούς, δεν έχεις να πληρώσεις το δάνειο, δεν έχεις δουλειά, δεν έχεις για τα φροντιστήρια, δεν έχεις...φράγκο, για πόσο καιρό θα σε πείθουν οι ειδήσεις ότι...ΕΧΕΙΣ;
   Αυτή η κατάσταση του κόσμου αντικατοπτρίζεται και στις κινητοποιήσεις.

   Σ' ό,τι αφορά τα "δικά" μας: 
Παρουσία εργαζομένων του Φλέμιγκ υπήρξε και στις δυο κεντρικές διαδηλώσεις. Κατά γενική ομολογία όμως ήταν αποδυναμωμένη και οπωσδήποτε κατώτερη των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να βρει κανείς τις αιτίες αυτής της κατάστασης: Η απεργία συνέπεσε με τις τελευταίες μέρες κατάθεσης των υπεύθυνων δηλώσεων των "διαθεσίμων" ενώ οι εργαζόμενοι είναι πλέον πολύ λίγοι ακόμα και για προσωπικό ασφαλείας. Το Σωματείο, θα δει το αμέσως επόμενο διάστημα το ζήτημα της διευθέτησης του προγράμματος, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σ' αυτούς που θέλουν να απεργήσουν να μην είναι προσωπικό ασφαλείας.
Από την απογευματινή αντιφασιστική συγκέντρωση.
Πολύς κόσμος, όσο έφτανε το μάτι 
   Βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι της μειωμένης συμμετοχής τελευταία.Φαίνεται καθαρά πως η ένταση των τελευταίων δύο τουλάχιστον μηνών έχει εξουθενώσει τον κόσμο. Ο αγώνας μας μέχρι τώρα δεν ήταν καθόλου εύκολος. Παλέψαμε όχι μόνο κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που ήθελε από την αρχή να κλείσει νοσοκομείο και να μας βγάλει τους περισσότερους σε διαθεσιμότητα, αλλά και κόντρα στον ίδιο μας τον εαυτό. Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις δεκαετιών, που μας ήθελαν παθητικούς θεατές των εξελίξεων. Να ξεπεράσουμε αντιλήψεις που ήθελαν τα προβλήματά μας να λύνονται από άλλους. Τους γνωστούς, τους παράγοντες, τους δικηγόρους, τους αρχι - συνδικαλιστές. Σίγουρα δεν καταφέραμε να αποβάλλουμε τελείως τα... βαρίδια της περασμένης μας ζωής. Στο βαθμό όμως που το καταφέρνουμε θα έχουμε και αποτελέσματα.
   Το έχουμε ξαναπεί: Το ότι το Νοσοκομείο κράτησε όσες λειτουργίες κράτησε και η όποια προοπτική να ξαναβρούν δουλειά όσοι απολύθηκαν έχει άμεση σχέση με τους αγώνες που κάναμε ως τώρα και με αυτούς που θα κάνουμε από δω και πέρα. Όσο και να προσπαθεί ο Υπουργός να μας πείσει πως αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή, εμείς πρέπει να πειστούμε για το αντίθετο! Δεν ήταν αυτό το σχέδιο! Αυτό που ήθελαν ήταν σε μια πορεία να κλείσουν τελείως το ΦΛΕΜΙΓΚ!
   Παρά την κούραση, την απογοήτευση, και το γεγονός πως "έφυγαν" κιόλας από το χώρο δουλειάς 300 συνάδελφοι, εμείς πρέπει να κρατήσουμε! Να μείνουμε ενωμένοι, να διεκδικήσουμε να γυρίσουν όλοι πίσω και να δουλέψει πάλι κανονικά το Νοσοκομείο. Η ανάγκη του συντονισμού και συμπόρευσης με τ' άλλα νοσοκομεία και τους άλλους κλάδους εργαζομένων αποδείχτηκε με τις τελευταίες κινητοποιήσεις πως είναι όχι μόνο πραγματική αλλά και ρεαλιστική.
Το Σωματείο μας, παρά τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να υπάρχουν, θα αγωνιστεί για την ενότητα όλων των συναδέλφων διαθεσίμων και μη.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ. 
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ;


ΥΓ. Και αυτή τη φορά θερμά συγχαρητήρια σ' όσους διάβασαν όλο αυτό το "σεντόνι". Είπαμε όμως, έτσι ή αλλιώς  κέρδος είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.