-->

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Λάθος οι αριθμοί για την κινητικότητα! ΆΡΟΝ ΆΡΟΝ κατέβηκε ο ΧΑΡΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Κι εκεί που υποτίθεται πως όλα είχαν υπολογιστεί στην εντέλεια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ ανακαλύπτουν πως τα διαθέσιμαστοιχεία για την κινητικότητα είναι λανθασμένα.Μας κοροϊδεύει λοιπόν το υπουργείο Υγείας ή μήπως δεν γνωρίζει από μαθηματικούς υπολογισμούς;
 Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Λήμνου δεν πίστευαν στα μάτια τους από το σοκ όταν διαπίστωσαν πως ο υγειονομικός χάρτης του νοσοκομείου τους εμφάνιζε έναν τεράστιο αριθμό εργαζόμένων που μόνο στην πραγματικότητα δεν αντιστοιχεί.Για την ακρίβεια ο αριθμός των εγαζομένων σύμφωνα και με την Αυτόματη Παρέμβαση Υγειονομικών εμφανιζόταν σχεδόν τριπλάσιος.
Την συνέχεια ανέλαβαν οι συνδικαλιστές με την διερεύνηση του υγειονομικού χάρτη από το υπουργείο Υγείας,την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και το ΚΕΕΛΠΝΟ με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Όπως διαπίστωσε η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών, με βάση τον υγειονομικό χάρτη, νοσοκομεία που έχουν 500 εργαζόμενους εμφανίζονται να έχουν αριθμό προσωπικού τριπλάσιο ή και σχεδόν τετραπλάσιο.
Ενδεικτικά το Σισμανόγλειο της Αθήνας σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη έχει 3774 άτομα προσωπικό, το Νοσοκομείο Δράμας 1855, το Νοσοκομείο Πρέβεζας 989, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων 6112, το Νοσοκομείο Αγ Νικολάου 1111 ενώ ο Ευαγγελισμός έχει 7457 εργαζόμενους!
Η αποκάλυψη έκανε τα σωματεία των εργαζομένων να βγούνε από τα...ρούχα τους ενώ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας με επιστολή του σε όλες τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών ζητά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του υγειονομικού χάρτη και να ενημερώσουν την Ομοσπονδία για την ακρίβεια των αναρτημένων στοιχείων.
«Ήδη οι πρώτες απαντήσεις κάνουν λόγο για σημαντικότατες αποκλίσεις ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα καταγεγραμμένα στοιχεία, όλες προς τα πάνω, εμφανίζοντας μέχρι και διπλάσιο αριθμό γιατρών σε ορισμένα Νοσοκομεία» σημειώνει ο κ.Βαρνάβας.
Και τα λανθασμένα αυτά στοιχεία δεν είναι πια απλή υπόθεση δεδομένου ότι θα αξιοποιηθούν για την ανασυγκρότηση και τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, "ΚΑΤΕΒΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΟ SITE Ο ΧΑΡΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Την άμεση απόσυρση του χάρτη υγείας των νοσοκομείων από το διαδίκτυο απαίτησε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) κ. Π. Ευσταθίου μετά την αποκάλυψη σοκ πως όλα τα στοιχεία για τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας εμπεριέχουν τραγικά λάθη.
 Η αποκάλυψη των συγκλονιστικών στοιχείων έγινε εφικτή από την στιγμή που ο χάρτης αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κι ως εκ τούτου έγινε άμεσα προσβάσιμος σε όλους!
Με την ανάρτηση του στο ίντερνετ οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν  ότι στα περισσότερα νοσοκομεία το προσωπικό ήταν ακόμη και τριπλάσιο από αυτό που υπηρετεί στην πραγματικότητα!
Να  σημειωθεί ότι ο χάρτης υγείας αποτυπώνει ...θεωρητικά με ακρίβεια όλες τις μονάδες υγείας καθώς και το διοικητικό , ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό .Ο εν λόγω χάρτης δημιουργήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο χάρτης  συστήνεται εδώ και πολλά χρόνια ενώ όπως φαίνεται τελικά τα στοιχεία του δεν ανανεώθηκαν ποτέ,με αποτέλεσμα εν μέσω μνημονίου και αποχωρήσεων να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά και να συμπληρωθεί.
Οι φόβοι των εργαζομένων  από την πρώτη στιγμή εστιάσθηκαν στο γεγονός ότι αν χρησιμοποιηθεί ο  χάρτης υγείας  για την ανακατανομή  των Μονάδων και του προσωπικού σε όλη την χώρα θα γίνουν τραγικά λάθη.
Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Π. Ευσταθίου έδωσε ταυτόχρονα εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση για  να διαπιστωθούν τα αίτια που ο χάρτης υγείας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά αντίθετα εξελίχθηκε σε ένα πλήρως αναξιόπιστο και πανάκριβο εργαλείο. 

πηγή: ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.