-->

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΤΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ)

Διεκδικητικό πλαίσιο κινητοποιήσεων
Ø  Την Παρασκευή 11 Οκτώβρη 11πμ  συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας  απαιτώντας Καμία συγχώνευση – κατάργηση κλινικής, τμήματος στο Ψ.Ν.Α. Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση. Να σταματήσει η όποια προσπάθεια παρακράτησης των πενιχρών συντάξεων των ασθενών.
Ø  Την Τετάρτη 16 Οκτώβρη στάση εργασίας 11πμ έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Υγείας μαζί με τα σωματεία του Ευαγγελισμού, Πολυκλινικής, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμ.Φλέμινγκ, 7ουΝοσοκομείου ΙΚΑ, Σισμανογλείου και Αγ.Σάββα
Ø  Την Τετάρτη 23 Οκτώβρη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που καλούν πανελλαδικά εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Κανένας εφησυχασμός .Καμία αυταπάτη. Όσο η υγεία θα είναι εμπόρευμα, όσο δεν ανατρέπεται η αντιλαϊκή πολιτική δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα ούτε οι ασθενείς ούτε και εμείς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, υψηλής ποιότητας, με σύγχρονες  υποδομές στην βάση των κατακτήσεων της επιστήμης και της τεχνολογίας, με πλήρη διασύνδεση του κέντρου ψυχικής υγείας ή του ξενώνα και της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής ή νοσοκομείου.
·         Δημόσιο δίκτυο ξενώνων, οικοτροφείων και διαμερισμάτων αυτόνομης ή ημιαυτόνομης διαβίωσης,  κλειστής ή ανοιχτής περίθαλψης εκεί που χρειάζεται και ανάλογα με τους φιλοξενούμενους (ψυχικά ασθενείς, ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες, χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, ηλικιωμένους και εγκατελειμμένα παιδιά και εφήβους). Το δίκτυο αυτό να παρέχει φροντίδα με επιστημονική στήριξη, καθοδήγηση και προσανατολισμό στην επανένταξη στην παραγωγή και την κοινωνία για όσους είναι αντικειμενικά δυνατό.
·         Για όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στην παραγωγή να λειτουργούν προστατευόμενα εργαστήρια  με εγγυημένη από το κράτος την απορρόφηση των παραγόμενων προϊόντων και την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων
·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, για την κάλυψη των διευρημένων αναγκών στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας
·         Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας
  • Να ενταχθούν οι Μ.Κ.Ο. στο δημόσιο και δωρεάν δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας
  • Καμία συγχώνευση – κατάργηση κλινική , τμήματος στο Ψ.Ν.Α. Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση
  • Καμία αξιολόγηση στις μονάδες ψυχικής υγείας
  • Το 18 ΑΝΩ να παραμείνει οργανικό κομμάτι του νοσοκομείου μας με ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων
·   Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό όλων των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας  του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να καλυφθούν οι απώλειες στους μισθούς μας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις των ασθενών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.