-->

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                             Μελίσσια 15/10/2013
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»

Α Ν Α  Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι  τελευταίες εξελίξεις με την επανατοποθέτηση των συναδέλφων μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σε νοσοκομεία της  Αττικής, μπορούν να θεωρηθούν εν μέρει νίκη, σε σχέση με τους στόχους που είχαμε θέσει από τις 20 Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η επίθεση κυβέρνησης και τρόϊκας, δηλαδή το να μην απολυθεί κανείς και να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο.

     Ο σημαντικός αυτός αγώνας, παράλληλα με την κοινή δράση των νοσοκομείων που μπήκαν στο στόχαστρο της επίθεσης, έδωσε τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Ο ελιγμός της κυβέρνησης στο θέμα της δουλειάς είναι αποτέλεσμα της πολύμορφης πίεσης που της ασκήθηκε όλο αυτό το διάστημα και όχι του «στοιχήματος» του Υπουργού Υγείας.

     Είμαστε χαρούμενοι που κανένας συνάδελφος δεν έχασε τη δουλειά του. Ωστόσο, κυβέρνηση και τρόϊκα άνοιξαν το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και στο χώρο της δημόσιας περίθαλψης. Η πολιτική αυτή αναμένουμε να επανακάμψει με νέο κύμα που θα αφορά τον ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία της επαρχίας αλλά και άλλα νοσοκομεία της Αττικής.

      Το κλείσιμο νοσοκομείων δεν αποφεύχθηκε σε Αττική [ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ και ΠΑΤΗΣΙΩΝ] και Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα τέθηκε ως ορατός κίνδυνος και σε άλλα μέσα από τη συρρίκνωσή τους [ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ] για το άμεσο  μέλλον. Τώρα πλέον έχουν καταγραφεί οι προθέσεις.

       Οι συνάδελφοι που ξαναβρίσκουν δουλειά σε άλλα νοσοκομεία, οφείλουν να κρατήσουν βαθιά μέσα τους  το πνεύμα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης, που χαρακτήρισε τη γραμμή του Σωματείου του Αμ. Φλέμιγκ όλους αυτούς τους μήνες και να το μεταλαμπαδεύσουν στους χώρους τους. Εκτιμούμε ότι σύντομα θα τους ξαναχρειαστεί και με διάφορες αφορμές. Να συμμετέχουν στα κατά τόπους σωματεία προωθώντας τη γραμμή των αγώνων, του συντονισμού και της κοινής δράσης ΟΛΩΝ για την υπεράσπιση δικαιωμάτων & κατακτήσεων και τη διεκδίκηση νέων.

       Οι συνάδελφοι που παρέμειναν στο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, πρέπει να θέσουμε ως κεντρικό καθήκον το να μην κλείσει το νοσοκομείο, πράγμα ορατό πλέον με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό & τις θέσεις εργασίας μας, παράλληλα με τη διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων και αιτημάτων μας [ΡΕΠΟ, ΑΔΕΙΕΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΙΣΘΟΙ – ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ & ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ κλπ].

       Η εμπειρία είναι πολύ διδακτική για όλους  μας. Με δεδομένες τις προθέσεις κυβέρνησης και τρόϊκας πρέπει να σφυριλατήσουμε το μέτωπο αντίστασης στα νοσοκομεία, το Δημόσιο και συνολικά σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Ο ατομισμός πρέπει να δώσει τη θέση του στη συλλογικότητα.
Ο φόβος της ήττας τη θέση του στην ανάγκη της νίκης.
Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΡΙΧΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                                                         ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.