-->

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΗ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

   Τολμούμε ένα πρώτο σχόλιο για την ψυχρή και "επαγγελματική" δολοφονία των 2 χρυσαυγιτών στο Ηράκλειο. Καθώς μάλιστα οι καιροί είναι πονηροί, ας τονίσουμε πρώτα απ' όλα το αυτονόητο: Εξοργιζόμαστε με το φόνο 2 (ακόμα) νέων ανθρώπων. Αγανακτούμε σαν εργαζόμενοι και σαν άνθρωποι με το φόρο αίματος που εισπράττει το παρακράτος, το οποίο δεν υπολογίζει τίποτα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σκοπός του.  

   Ιστορικά αυτές οι ενέργειες δεν είναι κάτι καινούργιο. Όποτε "το σύστημα" (περιφραστικό το όνομα-πείτε το "καθεστώς" ή όπως αλλιώς θέλετε) ένοιωθε να κινδυνεύει χρησιμοποιούσε τέτοιου είδους προβοκάτσιες. Προβοκάτσιες που, ανεξάρτητα από το ποιο ήταν το δάχτυλο που πάτησε τη σκανδάλη, αντικειμενικά ήταν πάντοτε ενάντια σ' όσους απειλούσαν την καθεστηκυία τάξη. Ενάντια στους εργαζόμενους και στο λαϊκό κίνημα που αντιδρούσαν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον εκφασισμό της κοινωνίας. 

   Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της MARFIN που "πάγωσε" για μεγάλο διάστημα ένα εργατικό κίνημα που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται και να αποκτά δυναμική. Αμφιβάλλει κανείς για το ότι εκείνη η ανθρωποθυσία "πέτυχε" το σκοπό της; Δεν βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα; Ή, για τους πιο δύσπιστους, δεν είναι ισχυρή, ισχυρότατη ένδειξη, ότι τέτοιες ενέργειες, από τον απλό εκφοβισμό, ως τα μαχαιρώματα αλλοδαπών και τις αδίστακτες εν ψυχρώ δολοφονίες όχι μόνο στοχεύουν στην τρομοκράτηση του λαού, στην παράλυση κάθε αντίδρασης του αλλά ταυτόχρονα στοχοποιούν ακριβώς εκείνα τα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται στη λεηλασία της ζωής τους;

   Πολλά μέλλουν να γραφτούν και να ειπωθούν για το τραγικό γεγονός.(μιά καλή αφορμή για σκέψη είναι το σχετικό άρθρο του Κούλογλου στο TVXS ΕΔΩ) . Τα κοράκια των κυρίαρχων ΜΜΕ θα τσαλαβουτάνε για καιρό στο αίμα, μονότονα και σταθερά θα καταλήγουν στα ...δύο άκρα! Θα συνιστούν ψυχραιμία και...<<Μη μιλάς και μην κουνιέσαι - δείξε σοβαρότητα>>.
   Την ίδια στιγμή η φασιστικοποίηση της ζωής μας θα συνεχίζεται. Ολόκληρες περιοχές θα αστυνομοκρατούνται και θα βαφτίζονται "τρομοκράτες"(Χαλκιδική), απεργοί θα σέρνονται στα δικαστήρια, τα ΜΑΤ θα αλωνίζουν στα Πανεπιστήμια και θα κάνουν εφόδους στα κοινωνικά ιατρεία, θα χτυπάνε διαδηλωτές, Θα γίνονται "αυτοδίκαιες" απολύσεις όσων αντιστέκονται και δεν συμμορφώνονται...
   Πρέπει λοιπόν με καθαρό μυαλό να σκεφτούμε πως πρέπει να απαντήσουμε. Πως πρέπει να αντιδράσουμε. 
   Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πετύχουν το σκοπό τους. Αν πετύχουν την τρομοκράτηση του λαού, με πρώτη ευκαιρία θα το ξανακάνουν, θα χύσουν κι' άλλο αίμα.


ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ !

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΝΟΕΜΒΡΗ!    
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.