-->

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Καμία διάψευση εκ μέρους Άδωνι Γεωργιάδη για τις απολύσεις στο ΕΣΥ




Αντί διάψευσης περί απολύσεων 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ ήρθε η ...επιβεβαίωση ύπαρξης σχεδίου για την απόλυσή τους!

Διευκρίνισε μάλιστα ο υπουργός ότι ο τελικός αριθμός των απολυθέντων θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούμε μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο». Με την αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ - εξήγησε - το υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν υπάρχουν κενές θέσεις και σε ποιές ειδικότητες.
Αναφορικά με τον αριθμό των γιατρών που θα απολυθεί ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: «Όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει». Ωστόσο διευκρίνισε ότι «με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δε μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε».
Συνολικά για τις απολύσεις στο χώρο της Υγείας ο υπουργός επανέλαβε για μία ακόμη φορά «απολύσεις δε θα έχουμε στο χώρο της υγείας όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων».
11/11/2013

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: η ώρα των κινητοποιήσεων πλησιάζει


Θορυβημένοι από τις πιθανολογούμενες απολύσεις 1.200 συναδέλφων τους από το ΕΣΥ, οι οποίες δεν έχουν διαψευσθεί είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι στις θετικές κριτικές παραγόντων του υπουργείου Υγείας σχετικά με το σύστημα Υγείας της Τουρκίας, είδαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και σε ανακοίνωσή τους σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν τα εξής:
"Η συνεχιζόμενη καταιγίδα λάσπης κατά των ιατρών σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για απολύσεις 1.200 συναδέλφων μας από τα πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ, δε να μας αφήνουν πλέον αδιάφορους.
Ακόμη χειρότερα παράγοντες του Υπ. Υγείας δηλώνουν "θαυμαστές" του Τουρκικού συστήματος υγείας, πουέχει μόλις 1,7 ιατρούς ανά 1.000 κατοίκους την στιγμή που η πατρίδα μας έχει την τύχη να έχει 6,1/1000 ενώ ο Μ.Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 3,4. "Οραματίζονται" με δηλώσεις τους σε πρόσφατο συνέδριο για την διαχείριση κρίσεων στην υγεία, τον θεσμό του θυροφύλακα οικογενειακού ιατρού με αποτέλεσμα να στερήσουν από τους Έλληνες τις υπηρεσίες των ειδικευμένων ιατρών και να οδηγήσουν στον εξοβελισμό χιλιάδων προς την γειτονική χώρα που ήδη κάνει έκλυση να στελεχώσουν το σύστημα υγείας της.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκάθαρα δηλώσει ότι δεν θα μείνουμε απαθείς ούτε σε απολύσεις αλλά ούτε και στην εκστρατεία λάσπης κατά των ιατρών. Θα προασπίσουμε το σύνολο των μελών μας είτε εργάζονται στις δομές του ΕΟΠΥΥ, είτε εργάζονται με σύμβαση στα ιατρεία τους.
Ήρθε η στιγμή να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Το ιατρικό σώμα στο σύνολο της ΠΦΥ θα απαντήσει ενωμένο τόσο στις πιθανές απολύσεις και την εφαρμογή του θεσμού του θυροφύλακα όσο και στην σπίλωση της τιμής και της υπόληψής του.
Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ετοιμάζει την αντίδρασή της με σκοπό τον σχηματισμό ενιαίου ιατρικού μετώπου στην ΠΦΥ. Καλούμε τους ιατρούς της ΠΦΥ σε μέγιστη ετοιμότητα καθώς η ώρα των κινητοποιήσεων πλησιάζει.
Καλούμε τέλος, τον Πρωθυπουργό της χώρας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αποτρέψει την κατάρρευση της ΠΦΥ"

.Πηγή: healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.