-->

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΟΕΝΓΕ: βροντερό όχι στα ιατρεία Συντονιστών Δ/ντών που έχουν στόχο το πορτοφόλι των ασθενών και τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.


ΟΕΝΓΕ: βροντερό όχι στα (ιδιωτικά) ιατρεία 
Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ

Αμεσα αντέδρασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αναφορικά με το σχέδιο που προωθεί ο υπουργός Υγείας και που αφορά στο δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου από τους Συντονιστές Διευθυντές.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ: «Η περιβόητη «Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών» έχει το νου της στο πορτοφόλι των ασθενών. Ως όστρακο προσκολλάται σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες προκειμένου να εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα», ενώ η χώρα βιώνει βαθειά ανθρωπιστική κρίση, το ΕΣΥ καταρρέει, παντού στήνονται και λειτουργούν Κοινωνικά Ιατρεία.

Οι ιθύνοντες της συγκεκριμένης εταιρείας, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ,  εκπονούν υπερφίαλες «μελέτες», ισχυριζόμενοι ότι εάν νομοθετηθούν τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία των γιατρών του ΕΣΥ θα αποφέρουν 700 εκατ. ευρώ στα ταμεία των Νοσοκομείων!

Ήδη από την ίδρυση του ΕΣΥ, τονίζεται στην ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών,  το νοσοκομειακό κίνημα θεωρεί πως η Πλήρης και Αποκλειστική Απασχόληση αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο οφείλει να παρέχει ισότιμα και δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους ή την κοινωνική τους θέση. 
Το περίφημο «φακελάκι» επ΄  ουδενί μπορεί να αποτελέσει άλλοθι προκειμένου να  νομιμοποιηθούν τα κλοπιμαία, βγάζοντας μάλιστα μερίδιο για το κράτος.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα αντιδράσουν σθεναρά στις μεθοδεύσεις για κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ομοίως καλούμε τις υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να ορθώσουν φραγμό σε σχέδια τα οποία κατεδαφίζουν ολοσχερώς το ΕΣΥ και αποκλείουν εκατομμύρια οικονομικά αδύναμων πολιτών από την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

19/11/2013 (ygeianet)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.