-->

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Δ.Σ. Των Σωματείων εργαζομένων Σισμανογλείου - Φλέμιγκ

   Την Πέμπτη (21/11) πραγματοιποιήθηκε σύσκεψη των δυο Σωματείων προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν και στα δυο Νοσοκομεία μετά την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας του προσωπικού.

   Σε συναδελφικό κλίμα διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η κακή κατάσταση που επικρατεί κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού. Εκτιμήσαμε πως αποκλειστικά υπεύθυνη γι' αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική που ακολουθείται με εντολή της Τρόικας και οδηγεί σε κλεισίματα νοσοκομεών, κατάργηση της όποιας δωρεάν περίθαλψης και σε τραγικές συνθήκες λειτουργίας σε ότι απέμεινε όρθιο.
   Αποφασίσαμε πως δεν πρόκειται να "πέσουμε" στην παγίδα της μεταξύ μας αντιπαράθεσης σχετικά με τη "διαχείρηση" των ελάχιστων συναδέλφων που απέμειναν ή τοποθετήθηκαν πρόσφατα στα νοσοκομεία μας. Καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα, όπου παρατηρούνται, καθώς λειτουργούν διχαστικά και διασπαστικά. Η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι πολιτικοί προϊστάμενοι οφείλουν  να λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και να μην τα φορτώνουν όλα στις πλάτες των εργαζομένων.  

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ: 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
   Αυτό θα είναι και το κύριο περιεχόμενο του αγώνα μας στο επόμενο διάστημα.
   Τέθηκε επίσης απο μεριάς μας, το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων εξ αιτίας της λειτουργίας και της "αναγκαστικής" διασύνδεσης των Φαρμακείων.
   Με αυτή την ατζέντα επισκεφτήκαμε, από κοινού τα δυο Σωματεία, τη διοίκηση και τον διοικητκό διευθυντή του (Σισμανογλείου) νοσοκομείου. Ζητήσαμε και έγινε αποδεκτό, κατ' αρχήν να επιστρέψουν στο Φλέμιγκ, πέρα από το μόνιμο αίτημα για ενίσχυση σε προσωπικό, όποιοι συνάδελφοι είναι τοποθετημένοι/ες σε τμήματα του Σισμανογλείου  και το επιθυμούν. Για δε το θέμα του Φαρμακείου, δόθηκε προφορικά εντολή, να γίνονται οι παραγγελίες των Φαρμάκων, μετά την έγκρισή τους, όπως και παλιά χωρίς άλλη μεσολάβηση. Μένει βέβαια να δούμε τις αποφάσεις αυτές να υλοποιούνται. Για την εφημερία του Σαββάτου πάντως δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φαρμάκα ως το μεσημέρι της Παρασκευής.
   Σε κινηματικό επίπεδο, θα βγεί κοινό δελτίο τύπου για την ενημέρωση του κόσμου και θα δρομολογηθούν κινητοποιήσεις αφού γίνει η απαραίτητη ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους.
   Συνάδελφοι, νομίζουμε πως η όποιοι "σχεδιασμοί" είναι καταδικασμένοι να μείνουν κενό γράμμα αν δεν στηριχτούν από όλους τους εργαζόμενους.
ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.