-->

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Νοσηλεία μόνο με παραπεμπτικό!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την πολυ- παιγμένη στα ΜΜΕ Ημερίδα
 του ΙΣΑ. Μια διαφωτιστική προσέγγιση που αξίζει να διαβαστεί....

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ


Τα υλικά της επικοινωνιακής κάθαρσης είχαν παρουσιαστεί στο τραπέζι του θεάματος, οι κάμερες έγραφαν και ο Αδωνις έμεινε πάνω από τέσσερις ώρες υπερασπιζόμενος τις μνημονιακές πολιτικές του. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν πάνω στη στημένη αντιπαράθεση των γιατρών με τον υπουργό Υγείας, ωστόσο η είδηση από την... κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Αδώνιδος Γεωργιάδη ημερίδα που έστησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης ήταν ότι πλέον, για να νοσηλευτεί κανείς σε νοσοκομείο, θα χρειάζεται απαραίτητα παραπεμπτικό από γιατρό του «Νέου ΕΟΠΥΥ», δηλαδή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης, πριν από την εισαγωγή σε νοσοκομείο θα απαιτείται επίσκεψη σε γιατρό, ο οποίος και θα αποφαίνεται εάν χρειάζεται νοσηλεία ο ασθενής και θα χορηγεί και το σχετικό έγγραφο. Διαφορετικά, νοσηλεία με αποζημίωση-κάλυψη του Ταμείου δεν θα υφίσταται.

Τώρα, το θέατρο παραπλάνησης της κοινής γνώμης σε «σκηνοθεσία» Γιώργου Πατούλη με πρωταγωνιστή τον Αδωνι Γεωργιάδη και εμφανή στόχο την επικοινωνιακή κάθαρση του υπουργού Υγείας είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας επιθεώρησης.


Ήταν η «ημερίδα» του

Οι δηλώσεις του περί δόξας, απολύσεων τρόικας και Τόμσεν προκάλεσαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας... ανατριχίλα ακόμη και στο μέγαρο Μαξίμου. Την απαιτούμενη κάθαρση ανέλαβε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, ο οποίος έστησε μια παράσταση που την ονόμασε «ημερίδα» και στην οποία ο Αδωνις μπήκε με γιουχαΐσματα και εξήλθε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Στο ενδιάμεσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη δική του «παράσταση» με γνωστό κομματικό στέλεχός του (από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά) να αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη οικονομικό δολοφόνο και εκείνος σε στιλ... Ομπάμα να ζητεί από τους κατά πλειοψηφία κομματικούς και προσκείμενους στην κυβέρνηση παρευρισκόμενους γιατρούς να τον αφήσουν να ξεσπάσει.

Τα υλικά της επικοινωνιακής κάθαρσης είχαν παρουσιαστεί στο τραπέζι του θεάματος, οι κάμερες έγραφαν και ο Αδωνις Γεωργιάδης έμεινε πάνω από τέσσερις ώρες υπερασπιζόμενος τις μνημονιακές πολιτικές του. «Ηταν όλα στημένα. Η ημερίδα έγινε προκειμένου να χειροκροτηθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτήσεων ήταν κατευθυνόμενες και διατυπώνονταν από κομματικούς της Ν.Δ.» σχολίαζε γνωστός δεξιός συνδικαλιστής μετά την ημερίδα, που ανήκει όμως στη φωτεινή πτέρυγα του συνδικαλισμού στο χώρο της Υγείας.

Λίγο αργότερα τα social media πήραν φωτιά. Ο Αδωνις Γεωργιάδης και το κομματικό του επιτελείο, έμπλεοι υπερηφάνειας, χαριεντίζονταν μεταξύ τους για τη μεγάλη επικοινωνιακή επιτυχία, που όμως ήταν στημένη. «Υστερα από σχεδόν 4 ώρες συζήτηση στην εκδήλωση του ΙΣΑ, μπήκα με γιουχάισμα κι έφυγα με χειροκρότημα. Και οι πιο δύσκολες αποφάσεις εξηγούνται» απεφάνθη, μετά τη στημένη εκδήλωση, στο Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης, γεγονός που έκανε όσους γνώριζαν να χασκογελάσουν.

Εξάλλου, τα χειροκροτήματα έπεσαν αφού είχαν αποχωρήσει αγανακτισμένοι οι διαφωνούντες και απέμειναν λίγοι κομματικοί να στηρίξουν το φινάλε της παράστασης.

Όταν η ένταση που δημιουργήθηκε υποχώρησε, ο Α. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και οι γιατροί που υπηρετούν στις θέσεις αυτές θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Μάλιστα για πρώτη φορά τόνισε ότι όσοι γιατροί δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχθούν για το ΕΣΥ όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να «αντέξει» τους εξυπνακισμούς, τα τηλεοπτικά σόου και τα ψέματα του Α. Γεωργιάδη.
Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα και κανένα κλείσιμο μονάδων δεν θα γίνουν ανεκτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα που καταστρέφουν το δικαίωμα των πολιτών στη δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και φαλκίδευση εργασιακών δικαιωμάτων.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ "Ελευθεροτυπία "18/11/13

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.