-->

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πότε ανακοινώνεται η λίστα κινητικότητας για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία;

Πότε ανακοινώνεται η λίστα κινητικότητας για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία;

2/12/2013 12:35
Πότε ανακοινώνεται η λίστα κινητικότητας για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία;
Το αργότερο έως και την Τρίτη αν όχι σήμερα θα έχει ανακοινωθεί ο επίσημος κατάλογος με τα ονόματα των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία που θα μπουν σε κινητικότητα. Το υπουργείο τα έχει σχεδόν όλα έτοιμα κι απλώς επεξεργάζεται τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Στα κάγκελα βρίσκονται οι εργαζόμενοι των ψυχιατρικών ιδρυμάτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες ενώ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι δε θα απολυθεί κανείς καθώς θα μεταφερθούν ολόκληρες οι κλινικές σε γενικά νοσοκομεία όπου και θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους. Δηλαδή ολόκληρα τμήματα με το προσωπικό, τα κρεβάτια αλλά και τα μηχανήματα θα …μετακομίσουν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να συνεχίσουν να περιθάλπουν τους ασθενείς. 
Ανησυχία ωστόσο προκαλεί η μεταφορά των ψυχικά πασχόντων δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται δύσκολες συμπεριφορές οι οποίες απαιτούν ειδικό χειρισμό. 
 
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τμήματα όπως τα τεχνικά και αυτά της σίτισης θα κατανεμηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες. Για παράδειγμα οι τεχνικοί των ψυχιατρικών νοσοκομείων αναμένεται να μεταπηδήσουν στις υγειονομικές περιφέρειες όπου και θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο τμήματα που θα καλύπτει τις τεχνικές ανάγκες όλων των νοσοκομείων.
 
Στα ψυχιατρικά νοσοκομεία πρόκειται να μείνουν ελάχιστοι πίσω όπου θα διατηρηθούν ορισμένες μόνο κλινικές. 
 
Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας θα πρέπει να έχουν υπομονή μέχρι  να βγει η θέση τους σε ΦΕΚ ώστε να εργασθούν και πάλι.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.