-->

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Δεύτερη φάση κινητικότητας στην Υγεία και ολοκλήρωση της νέας ΠΦΥ μέχρι τέλη Ιανουαρίου

Σημ. Για άλλη μια φορά, δημοσιογραφικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας για τις οποίες ήδη έχουμε από καιρό μιλήσει. Τελικά αρκεί να γνωρίζεις την πολιτική τους κατεύθυνση και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην Τρόικα για να προβλέψεις με μεγάλη προσέγγιση που πάει το πράγμα. Το θέμα πάντα είναι πόσο τους παίρνει να εφαρμόσουν τα μέτρα που θα "χαρίσουν" την (πρώην) δωρεάν περίθαλψη στο ιδιωτικό κεφάλαιο που ήδη τρίβει τα χέρια του. Και αυτό εξαρτάται από μας....
Διαβάστε το άρθρο της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη.

Άμεσα, πριν από το τέλος του έτους, μπαίνει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση κινητικότητας στην Υγεία με 900 εργαζόμενους από νοσοκομεία της περιφέρειας και οδηγούς ασθενοφόρων από το ΕΣΥ που θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Εξάλλου, μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα που θα ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών, θα μπουν και οι εργαζόμενοι στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Παρότι σήμερα θα ξεκινήσει ο διάλογος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς που αντιδρούν στις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος δεν θα αφορά την ουσία της μεταρρύθμισης αλλά τα χρονοδιαγράμματα, τον οδικό χάρτη των μετακινήσεων και κάποια μισθολογικά και άλλα ειδικά θέματα των γιατρών.

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου πάντως, ο υπουργός Υγείας έχει προαναγγείλει ότι θα έχουν μεταφερθεί στο ΕΣΥ όλοι οι διοικητικοί, νοσηλευτές και παραϊαιτρικά επαγγέλματα των πολυιατρείων καθώς και όσοι γιατροί επιλέξουν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να περάσουν στο ΕΣΥ με τις εργασιακές συνθήκες που θα συζητηθούν εν τω μεταξύ.

Στους διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα συναντώνται μιλα φορά το μήνα και θα γίνεται αξιολόγηση των 5 καλύτερων διοικήσεων και των 5 χειρότερων ώστε να παραδειγματίζονται όσοι το χρειάζονται. Ο υπουργός Υγείας εξάλλου, προανήγγειλε διαγωνισμούς για την προμήθεια σύγχρονων μηχανημάτων στα νοσοκομεία και για επιδιόρθωση άλλων παλαιότερων ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι προωθεί συμφέροντα ιδιωτικών διαγνωστικών και κλινικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.