-->

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΥ! ΠΡΙΝ Η ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ?


Από την Ημερησία του Σαββάτου.
Το άρθρο παρακάτω αναφέρεται στα όσα είπε ο υπουργός υγείας για την αξιολόγηση(!!!) των διοικητών του ΕΣΥ.
Στην ουσία πρόκειται για δηλώσεις ευρείας κατανάλωσης, και προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων, αφού η δυσαρέσκεια του κόσμου αρχίζει να φουντώνει καθώς προχωράει η διάλυση της δημόσιας υγείας.
   Το ανα-δημοσιεύουμε γιατί, στην περίπτωσή μας προσφέρεται για συγκρίσεις. "Πρώτα ο ασθενής" λέει, αλλά πως θα γίνει αυτό; Όταν κλείνεις ολόκληρα τμήματα από τη δημόσια περίθαλψη, όταν δεν έχεις προσωπικό για μια αξιοπρεπή νοσηλευτική φροντίδα, όταν λείπουν ακόμα και τα βασικά υλικά , όταν αφήνεις το νοσοκομείο να καταρρέει κυριολεκτικά χωρίς καμία συντήρηση, όταν οι κτιριακές υποδομές έχουν ξεπεράσει τα όρια όχι μόνο της αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και της ασφάλειας για τη σωματική ακεραιότητα των χρηστών, θέλει περίσσεια θράσους να υπόσχεσαι ...ποιότητα!  
  Όταν υπόσχονται επισκευή μηχανημάτων σε 24ωρη βάση, απλώς μας κοροϊδεύουν. Ας διαθέσουν χρήματα, απ' αυτά που, με τη βοήθειά τους, ληστεύει από το λαό μας η Τρόικα,  και τότε τα ξαναλέμε. Προς το παρόν βλέπουμε καθημερινά στο νοσοκομείο μας και σοβαρές βλάβες να μην επισκευάζονται και τα κτίρια να καταρρέουν από έλλειψη συντήρησης.
   Ολόκληρες σελίδες θα μπορούσαμε να γράψουμε αν ...ξετινάζαμε λέξη-λέξη τις δηλώσεις του υπουργού. Στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο. Όσοι εργαζόμαστε στην υγεία, ξέρουμε πως όταν κλείνεις νοσοκομεία, καταργείς κλάδους, βάζεις 25 ευρα και άλλα χαράτσια στον κόσμο, ετοιμάζεις απολύσεις, όχι μόνο δε θα βελτιωθεί η περίθαλψη αλλά θα γίνει πολύ-πολύ χειρότερη και μάλιστα σύντομα.
   Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε για τη δουλειά μας την δωρεάν περίθαλψη και για να αποτρέψουμε το λουκέτο σ' ένα ακόμα νοσοκομείο. Παράλληλα να φροντίζουμε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια στον κόσμο που δεν γνωρίζει από τα μέσα την κατάσταση και δεν έχει την εμπειρία της επίθεσης που δεχόμαστε εμείς.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
ΟΣΟΙ ...ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΣ ΤΩΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.