-->

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ

Ειδήσεις που βγήκαν από τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού με την ΠΟΕΔΗΝ: Μετά τις γιορτές η "επέλαση" στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Άμεσα σε διαθεσιμότητα πάνω από 900 εργαζόμενοι. Ετοιμάζονται λουκέτα για νοσοκομεία και κλινικές. Για τους οδηγούς παγώνει προσωρινά η διαδικασία.
Για το ζήτημα της κατάργησης του κλάδου των οδηγών, ο υπουργός δήλωσε πως προσωρινά θα παγώσει η διαδικασία. Φαίνεται αντιλήφθηκε πως θα παρέλυε η λειτουργία των νοσοκομείων, αν με "ξαφνικό θάνατο" καταργούνταν οι οδηγοί. Από τα λεγόμενά του, εκτιμούμε πως η διαδικασία της κατάργησης θα επιχειρηθεί οπωσδήποτε μόλις οι συνθήκες τους φανούν κατάλληλες. Είναι φανερό πως έχουν υιοθετήσει το σύστημα της σαλαμοποίησης των κλάδων. Θέλουν κάθε φορά να ξεκληρίζουν μικρές ομάδες εργαζομένων, ώστε να περιορίζουν τις αντιδράσεις. Άλλωστε ήταν ξεκάθαρος ο Υπουργός: Θα μείνουν μόνο οι απαραίτητοι στα Νοσοκομεία (πόσοι δηλαδή;) Οι υπόλοιποι θα βγουν σε διαθεσιμότητα και αφού αξιολογηθούν, θα πάνε (όλοι;) στο ΕΚΑΒ. (Εμείς απ' όσο ξέρουμε το ΕΚΑΒ έχει ανάγκη απο 150 οδηγούς.  Ας μην εφησυχάζουν οι οδηγοί λοιπόν. Για το υποστηρικτικό προσωπικό, είπε ο υπουργός ότι θα γίνει καταγραφή  και ενδεχομένως να γίνουν υποχρεωτικές αλλαγές ειδικοτήτων ...
Είμαστε σίγουροι πως αν τους αφήσουμε θα καταργήσουν και άλλους κλάδους, με πρώτους στο στόχαστρο τους ΥΕ και ΔΕ, το έχουν δηλώσει άλλωστε σε ανύποπτο αλλά και...ύποπτο χρόνο.
Για τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ανέφερε ότι θα καθυστερήσει λίγο το κλείσιμο αλλά θα υλοποιηθεί η Τροϊκανή δέσμευση να κλείσουν ως το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.