-->

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Παζάρια και διαθεσιμότητες στο νομοσχέδιο

Άλλο ένα ενδιαφέρον άρθρο για την Π.Φ.Υ. 

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ

Παζάρια και διαθεσιμότητες στο νομοσχέδιο

Παζάρια και διαθεσιμότητες στο αυριανό νομοσχέδιο ....όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεγαλύτερο μέρος των 12.500 διαθεσιμοτήτων που περιμένουν οι τροϊκανοί, θα προέλθουν από τον χώρο της Υγείας.
Τελείωσαν τα ψέματα για τον ΕΟΠΥΥ καθώς κατατίθεται στη Βουλή το περιβόητο νομοσχέδιο  για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την κατάργηση ουσιαστικά του Οργανισμού ως παρόχου υπηρεσιών υγείας.



Δύο εβδομάδες ακόμα θα παραταθεί η αγωνία των γιατρών και των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ καθώς "φύλλα πορείας" για την διαθεσιμότητα θα στέ λνονταιπερίπου 15 μέρες μετά την προώθηση του νομοσχεδίου του Αδώνιδος Γεωργιάδη.
Η διαδικασία καθυστέρησε λόγω και της αναστάτωσης από το περιβόητο “25ευρω” και παρότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βιαζόταν δεόντως να προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες λόγω τρόικας και πίεζε τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Άλλωστε όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεγαλύτερο μέρος των 12.500 διαθεσιμοτήτων που περιμένουν οι τροϊκανοί, θα προέλθουν από τοπ χώρο της Υγείας.
Κοντά στις 8500 θα είναι αυτές οι διαθεσιμότητες από τον ΕΟΠΥΥ με την κυβέρνηση μάλιστα να ευελπιστεί να απαλλάξει από περίπου 3000 γιατρούς που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς προκειμένου να μην κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Βέβαια δεν αποκλείεται και μια ...έκπληξη από τους συνδικαλιστές γιατρούς οι οποίοι σκέφτονται ακόμη και να αιφνιδιάσουν τον Άδωνι Γεωργιάδη και να καταθέσουν ομαδικώς αιτήσεις για πρόσληψη στο ΕΣΥ (κοντά στους 6000 γιατρούς) “για να δούμε τι θα κάνει” όπως λένε.

Παζάρια για τις διαθεσιμότητες

Πάντως το νομοσχέδιο που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ αλλά και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα προσληφθούν στο ΕΣΥ οι γιατροί του Οργανισμού που θα δεχθούν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης συζητά πλέον να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις ειδικά για όσους φύγουν από το σύστημα και κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο κάνοντας σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό που αναμένεται να δοθεί είναι ασφαλιστική κάλυψη για τρία χρόνια, πρόταση πάντως που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους υπόλοιπους ιδιώτες γιατρούς που σήμερα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Αντίστοιχες διαφοροποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν και για όσους είναι κοντά στη σύνταξη και θα ενταχθούν στο ΕΣΥ, κατεύθυνση προς την οποία πιέζει και το ΠΑΣΟΚ. Εξετάζεται να έχουν αποδοχές ίδιες με αυτές των νοσοκομειακών γιατρών που έχουν τα ανάλογα χρόνια προϋπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.