-->

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Μόνον "βασικές" υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας...

>
 Πιστός και υπάκουος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως εξάλου επιβεβαίωσε πανηγυρικά ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πρόσφατο διεθνές συνέδριο "Health in Action",στη "γραμμή" την οποία έχει χαράξει η Task Force Greece σχετικά με την παροχή περίθαλψης στην Ελλάδα..
Μόνον "βασικές" υπηρεσίες Υγείας θα παρέχει στο εξής η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας, με την οριστική κατάργηση του ΕΟΠΥΥ...

Ο νέος, ενιαίος ασφαλιστικός Οργανισμός ο οποίος θα δημιουργηθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα αποτελεί αποκλειστικά και μόνον αγοραστή υπηρεσιών Υγείας από το δημόσιο σύστημα Υγείας και τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, με την ελληνική κυβέρνηση να είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει εντός του Ιανουαρίου στην Κομισιόν και την τρόικα τη "δέσμη" των "βασικών" υπηρεσιών Υγείας οι οποίες θα παρέχονται από τη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της χώρας.
Εν κατακλείδι, αξίζει να υπενθυμίσουμε εκείνο το οποίο επεσήμανε μεταξύ άλλων με έμφαση, σε συνέντευξή του στην "Αυγή" της περασμένης Κυριακής, ο επιστημονικός συνεργάτης του τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Υγείας (ΕΣΔΥ) Κώστας Αθανασάκης:
"Η 'μεταρρύθμιση' του ΕΟΠΥΥ θα σημάνει περαιτέρω συρρίκνωση του δημοσίου συστήματος Υγείας στη χώρα μας. Οι απο-ασφαλισμένοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αποτελούν σήμερα τα πρώτα σημάδια της προδιαγεγραμμένης πορείας προς την αποκλειστική κυριαρχία της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, τύπου Ολλανδίας, στην Ελλάδα"...

(Πηγή: Υγεία 360, προσαρμογή δική μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.