-->

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση με την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου....<< όσο και να "ανακατέψεις" το προσωπικό δεν πρόκειται να αυγατίσει! Χρειάζεται να πάρεις καινούργιο!>>

   Μετά από απαίτηση του Σωματείου, έγινε συνάντηση σήμερα με την διοίκηση του νοσοκομείου (υποδιοικήτρια). Τα κύρια θέματα που θέσαμε ήταν:
1. Έλλειψη προσωπικού.
Για μια ακόμα φορά, τονίσαμε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Ιδιαίτερα για το νοσηλευτικό προσωπικό, από νοσηλευτές ως Β.Θ. και τραυματιοφορείς η κατάσταση είναι από καιρό επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασθενείς. Έγινε αναλυτική αναφορά για κάθε νοσηλευτικό τμήμα, για το προσωπικό που έχουν και για τις ελλέιψεις που άμεσα πρέιπει να καλυφθούν.
   Η απάντηση που πήραμε, ήταν η κατανόηση του προβλήματος...και πως εξασφαλίστηκε η μετακίνηση μιας (1)!!! νοσηλεύτριας ενώ γίνεται προσπάθεια και για άλλες μετακινήσεις - αλλά είναι δύσκολο!. Ετοιμάζεται επίσης η ανανέωση όσων τρίμηνων μετακινήσεων είναι κοντά στη λήξη του.

2. Τοποθέτηση προσωπικού και τακτοποίηση οργανωτικής δομής του νοσοκομείου, το οποίο, σε πείσμα ορισμένων "παραγόντων" εξακολουθεί να υπάρχει και να έχει σε ισχύ οργανισμό λειτουργίας. Ανεξάρτητα όμως και από αυτό τονίσαμε πως δεν είναι δυνατό προσωπικό να τοποθετείται "δια λόγου" , να αναλαμβάνει τις ευθύνες χωρίς να τηρείται καμμιά διαδικασία απ' αυτές που προβλέπονται.
Τονίσαμε ακόμα πως πρέπει να οργανωθούν με τοποθέτηση υπαλλήλων και ανάθεση αρμοδιοτήτων όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, που κάποια είναι εντελώς κλειστά και άλλα δουλεύουν "στον αυτόματο"
   Η απάντηση ήταν πως έχουμε δίκιο και θα γίνει προσπάθεια να λυθεί άμμεσα.

3. Αναφερθήκαμε στην κατάσταση της Πτέργας Μπόμπολα, που όχι μόνο  παραμένει ουσιαστικά κλειστή αλλά γίνονται συνεχώς προσπάθειες αυθαίρετης αφαίρεσης μηχανημάτων και άλλων υλικών. (Πρόσφατη είναι η προσπάθεια "αρπαγής" του ακτινολογικού εμφανιστηρίου, που ανήκει σε τμήμα του νοσοκομείου που είναι σε πλήρη λειτουργία, χωρίς να έρωτηθεί κανείς, ούτε καν η διευθύντριά του).
    Τονίσαμε στη διοίκηση πως η πτέρυγα Μπόμπολα είναι λειτουργικό και αναπόσπαστο κομμάτι του νοσοκομείου, πως απαιτούμε την αξιοποίησή του και πως είμαστε ενάντια σ' αυτό το περίεργο απογύμνωμά του που θα το καταστήσει άχρηστο κουφάρι.
   Η απάντηση που πήραμε ήταν πως εξετάζονται οι προυποθέσεις δημιουργίας κέντρου αποκατάστασης (νάτο πάλι το κέντρο!) και άλλες δυνατότητες αξιοποίησής του με κλινικές που πιθανά θα στεγαστούν εκεί (!)

4. Για τα φάρμακα: Αναφερθήκαμε στην ανάγκη να λήξει επιτέλους η ταλαιπωρία του νοσηλευτικού προσωπικού σχετικά με την παραγγελία και την παραλαβή των φαρμάκων. Η κατάσταση αυτή, με το πρόσχημα της ιδιαιτερότητας του "συστήματος" - λές και τα πληροφοριακά συστήματα δεν τροποποιούνται - στοχεύει κυρίως στη μείωση του κόστους και οδηγεί , ανεξάρτητα από τις ανάγκες,στο να πληρώνει ο άρρωστος από την τσέπη του φάρμακα που ,ακόμα, δικαιούται δωρεάν ή με νοσοκομειακή τιμή.
   Ζητήσαμε να επαναλειτουργήσει, με όποια διοικητική "φόρμουλα" αποφασίσουν, το φαρμακείο του νοσοκομείου, ώστε επιτέλους η συννενόηση να γίνεται μεταξύ των φαρμακείων και να τελειώσει αυτή η καθημερινή "μάχή" για τα φάρμακα.
 Η απάντηση που πήραμε ήταν πως γίνεται προσπάθεια η ταλαιπωρία να μειωθεί και πως άμεσα αναμένεται η προμήθεια μεταφορικού μέσου που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορα φαρμάκων και συνταγών σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Αναφερθήκαμε ακόμα και σε άλλα ζητήματα, που αν και σοβαρά, φαντάζουν δευτερεύοντα μπροστά στη διαλυτική κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο.

Συνάδελφοι,
Είναι προφανές πως οι απαντήσεις που πήραμε δεν είναι δυνατό να μας ικανοποιήσουν στο ελάχιστο, καμμία ουσιαστική δέσμευση, κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά... πολλή κατανόηση.
Και άλλοτε έχουμε τονίσει πως αυτή η πολιτική, στοχεύει στο ξεκλήρισμα της δημόσιας περίθαλψης. Γι' αυτό ζούμε αυτή την κατάσταση στο νοσοκομείο. Δεν χρειάζεται δα και πολλή σπουδή για να καταλάβει κανείς πως όσο και να "ανακατέψεις" το προσωπικό δεν πρόκειται να αυγατίσει! Χρειάζεται να πάρεις καινούργιο!
"Βάλτε όλοι πλάτη" να δουλέψει ξανά το νοσοκομείο, μας λέει η διοίκηση. Μα κάνουμε και τίποτα άλλο όλο αυτό τον καιρό; Άλλωστε αν ήθελαν να δουλέψει το Φλέμιγκ, δεν θα πέταγαν 300 εργαζόμενους. Οι μόνοι που θέλουμε στα σίγουρα το Φλέμιγκ ανοιχτό είμαστε οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αθήνας. Γι' αυτό είναι ακόμα ανοιχτό. Γι' αυτό θα "βάλουμε όλοι πλάτη"
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.