-->

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ - ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο "ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ" ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

   Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ από την "Εφημερίδα των Συντακτών", και προσθέτουμε, πως σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, το μέτρο ήταν σωστό και έπρεπε να εφαρμοστεί αλλά ...ας όψεται η συγκυβέρνηση!. 
   Μωρέ ας μην ξεσηκονώταν το πανελλήνιο για το αντιλαϊκό αυτό μέτρο, ας μην έβγαιναν οι συνταξιούχοι με πανώ στην επαρχία, ας μην προγγραματίζονταν ήδη κλεισίματα ταμείων (με πρώτο το κρατικό που είχε ανακοινώσει για σήμερα) και θα   βλέπαμε αν θα έκανε αυτή τη θεαματική κολοτούμπα το υπουργείο και η κυβέρνηση.
   Πάντως παρά το γεγονός πως ο λαός επέβαλε την κατάργηση του μέτρου, παραμένει το 1 ευρώ ανά συνταγή, που βέβαια στην περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ παραπάνω από 1 ευρώ ανά ασφαλισμένο.
Παράγοντες της φαρμακευτικής αγοράς οι οποίοι διατηρούν πολύ καλή σχέση με τους μαθηματικούς υπολογισμούς εξηγούν (στο ygeia360) ότι η καθολική υποχρέωση για καταβολή ενός ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή ανεβάζει στο... 32%, έναντι του 27% που ίσχυε μέχρι πρότινος, την οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων για την προμήθεια της φαρμακευτικής τους αγωγής!
   Όσο για τα ισοδύναμα, ας ξεθάψουν επιτέλους απ' αυτά τα 65 cd τύπου λίστας Λαγκάρντ που τους "Παράπεσαν" (βλ. αποκάλυψη της Εφ.Συν.).και ας φορολογήσουν κανένα μεγαλοοφειλέτη! Αυτά όμως δε γίνονται! τι διάολο να αυτοκαταργηθεί το σύστημα; Τέλος αναρωτιόμαστε τι θα λένε τώρα τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα μεγάλα κανάλια που σιγοντάριζαν το 25 ευρω, που το έχει βρε αδελφέ ολή η Ευρώπη...! 


΄

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.