-->

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ - ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ Σ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ   ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ)

Από χτες Δευτέρα, με μια απλή απόφαση του υπουργείου υγείας, έκλεισαν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Λουκέτο κανονικό δηλαδή. Για ένα μήνα κατά τα λεγόμενα του υπουργού. 
   Και μετά τι; Ξέρουμε δυστυχώς τι πάνω - κάτω πρόκειται να γίνει. Στην καλύτερη περίπτωση που ξανα-ανοίξουν ΚΑΠΟΙΑ ιατρεία, δεν θα έχουν καθόλου τη μορφή που ξέρουμε. Θα έχουν περίπου τη μορφή που έχει το νοσοκομείο μας μετά τη διαθεσιμότητα. Κατεστραμένα λοιπόν και κουτσουρεμένα τα ιατρεία. Πλάϊ τους θα ξεφυτρώσουν τα ιδιωτικά που με ωραίες και "τακτοποιημένες" συμβάσεις, θα κυλάει το χρήμα,δηλαδή τα λεφτά των ασφαλισμένων, οι φόροι που πληρώνουμε (και το χέρι στην τσέπη συνέχεια) για να αγοράζει ο ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες υγείας! 
   Το σχέδιο είναι η κατάργηση της (ας πούμε) ΔΩΡΕΑΝ πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως την ξέραμε. Το σχέδιο είναι οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Το σχέδιο είναι να τηρηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις. Μετά θα ξαναπιάσουν τα νοσοκομεία και θα ξαναζήσουμε κλεισίματα - και του Φλέμιγκ μαζί - αυτή τη φορά χωρίς "κινητικότητα" μόνο με "διαθεσιμότητα". Γι' αυτό πρέπει να στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων της διπλανής μας πόρτας. Αγωνιζόμαστε για τη δουλειά μας και για την επιβίωσή μας αλλά όχι μονάχα για τον εαυτό μας. Και για το διπλανό μας που δεν μας είναι ξένος. Είναι τα παιδιά μας οι συγγενείς μας οι γονιοί μας.
.
ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΜΕΣΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ" ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ - ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.
.
Για τους συναδέλφους μας του ΕΟΠΥΥ, γιατρούς, παρασκευαστές, νοσηλευτές, διοικητικούς, τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Από χτες αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά των ιατρείων. Τα κρατάνε ανοιχτά και ο κόσμος τους στηρίζει σ' όλη την Ελλάδα. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ Α ΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Τα ήδη βουλιαγμένα και χτυπημένα νοσοκομεία είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού θα απευθύνονται όλοι στα δημόσια νοσοκομεία ακόμα και για "γράψουν" τα φάρμακά τους. 
Αποτέλεσμα: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους ιδιώτες, τίποτα δωρεάν! Πληρώνεις; ΖΕΙΣ, δεν έχεις; ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.
Παράδειγμα; (Δια στόματος κας Κρεμαστηνού - προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ) Από τη γρίπη μέχρι τώρα έχουν πεθάνει πολλοί περισσότεροι από πέρυσι -συνολικά 41 άνθρωποι ενώ άλλοι 59 νοσηλεύονται σε μονάδες. Οι περισσότεροι δεν είχαν κάνει εμβόλιο.Για υποχρηματοδότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ μιλάει η κα Κρεμαστηνού.   Τραγικά μειωμένοι οι εμβολιασμοί, ακόμα και των παιδιών, στην Ελλάδα της φτώχειας, των απολύσεων και του μνημονίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ Σ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.