-->

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Σε νέες περιπέτειες "Ερρίκος Ντυνάν" και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την εκδίωξη Κοδέλλα!

Από Βασίλη Βενιζέλο

Σε νέες περιπέτειες "Ερρίκος Ντυνάν" και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την εκδίωξη Κοδέλλα!Σε νέες, ίσως μοιραίες περιπέτειες εισέρχονται πλέον ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) και το πολύπαθο θεραπευτήριο της Αθήνας "Ερρίκος Ντυνάν", μετά την απόφαση δικαστηρίου, με την οποία εκδιώκεται ουσιαστικά η παρούσα διοίκηση του ΕΕΣ υπό τον πρέσβη Διονύσιο Κοδέλλα και υιοθετείται εκ νέου η σύνθεση της διοίκησης η οποία ομοιάζει εν πολλοίς με εκείνη υπό τον υπέργηρο μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο...

Παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι ο πρέσβης Κοδέλλας, με τη στήριξη της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είχε δρομολογήσει ακόμη και την αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών για τους εργαζόμενους του ΕΕΣ και του Ερρίκος Ντυνάν, το διαστήριο επαναφέρει την πολύπαθη ανθρωπιστική οργάνωση στο παρελθόν, με τον πρέσβη Κοδέλλα να εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την βαθιά απαισιοδοξία και την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις.

και είπε το υπουργείο Υγείας!..... 

«Η ένταξη του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" στο ΕΣΥ, είναι αδύνατη για οικονομικούς λόγους», ανέφερε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απατώντας σε σχετική πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ,του ΚΚΕ, αλλά και του ο Γεράσιμου Γιακουμάτου από τη ΝΔ.

Επίσης τόνισε ότι «εάν δεν ανατραπεί δικαστικά η προχθεσινή απόφαση του Ειρηνοδικείου, που απαγορεύει στην κυβέρνηση να επέμβει στον Ερυθρό Σταυρό και το Ίδρυμα "Ερρίκος Ντυνάν", είναι βέβαιη η πτώχευση του Ιδρύματος και η αποβολή του ελληνικού από τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό».

 Η πρόταση που έγινε κατά την ενημέρωση της Επιτροπής για τις εξελίξεις σχετικά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Ίδρυμα "Ερρίκος Ντυνάν", ως λύση στο αδιέξοδο που έχει σημειωθεί είναι αδύνατον να γίνει πράξη λόγω των χρεών του ιδρύματος που φτάνουν τα 200.000 εκατ. ευρώ υποστήριξέ ο κ. Γεωργίαδης και απέρριψε και οποιαδήποτε πρόταση για διαγραφή χρεών επισημαίνοντας «αν διαγράψετε τα χρέη, ο αντίδικος θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα τα πάρει από κει. Ο μόνος τρόπος για να διαγραφούν τα χρέη, είναι μέσω πτώχευσης».

Η σημερινή συνεδρίαση ασχολήθηκε και με την τύχη του νοσοκομείου «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ο Όμιλος Euromedica (συμφερόντων Θωμά Λιακουνάκου) δεν παραχωρεί το νοσοκομείο σε τιμή κάτω των 235.000 ευρώ τον μήνα -συμπεριλαμβανόμενης της αμοιβής του προσωπικού-, ενώ το υπουργείο θα πρέπει, μαζί με τα αναδρομικά που έχουν συσσωρευτεί κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης της σύμβασης, να καταβάλει 5 εκατ. ευρώ. Ο διοικητής της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας, Θ. Βεντούρης, θεωρεί τη συμφωνία επιζήμια για τα συμφέροντα του Δημοσίου, υποστηρίζοντας πως οι ανάγκες νοσοκομειακής περίθαλψης, υπερκαλύπτονται από το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και το -κοντινό- «Ιπποκράτειο".
 (Σημ. Το καταλάβατε ή να το πεί ποιό λιανά;)

Με άλλα λόγια: Τι να το κάνουμε ένα ακόμα νοσοκομείο; Εδώ κλείνουμε ήδη τα δημόσια, οι κλινικάρχες πως θα φτιάξουν τα "Πάρκα Υγείας;"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.