-->

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ!

    Σε πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή από τον Υπουργό Υγείας, προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή! Δηλαδή η δυνατότητα σε όσους έχουν να πληρώσουν (επί πλέον όσων ήδη έχουν πληρώσει με τις εισφορές και τη φοροληστεία) να χειρουργούνται στα δημόσια νοσοκομεία το απόγευμα.
   Την ίδια στιγμή, από έλλειψη προσωπικού και υλικών παραμένουν κλειστά δεκάδες χειρουργικά κρεβάτια και αίθουσες. Για του λόγου την αλήθεια, στο νοσοκομείο μας, (Αμαλία Φλέμιγκ) μια ολόκληρη πτέρυγα με τρεις πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες είναι κλειδωμένες. Φαίνεται πως υπό τον ήχο του ζεστού χρήματος όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν ως δια μαγείας. Και το ζήτημα δεν είναι μόνο πως θα κάνουν τη δουλειά τους με άνεση οι έχοντες να πληρώσουν, ενώ οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν (δεν είναι σχήμα λόγου) περιμένοντας μήνες μέχρι να βρεθεί αίθουσα και υλικά (αμφισβητούμενης ποιότητας τις περισσότερες φορές).
Αν σκεφτούμε μάλιστα πως οι έχοντες μάλλον δεν χρειάζονται, ούτε χρειάστηκαν ποτέ, τα απογευματινά χειρουργεία του κ. Γεωργιάδη, το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι πως το σχέδιο αυτό, όπως και άλλα αντίστοιχα, έχουν διπλό στόχο: Από τη μια,
να εκβιαστούν ωμά οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, και να αναγκαστούν να ξεπουληθούν προκειμένου να βρούν την υγειά τους. Τόσο μεγαλύτερος μάλιστα θα είναι ο εκβιασμός, όσο μεγαλύτερο το πρόβλημα υγείας και η μη δυνατότητα αναβολής του. Και από την άλλη να εδραιώσουν στο λαό την πεποίθηση ότι τίποτα πλέον δεν θα είναι "δωρεάν" στην περίθαλψη. Ή για να χρησιμοποιήσουμε την εκφράση του κ. Υπουργού "Το τσάμπα τελείωσε".
Όσο για την αντίδραση των γιατρών,αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από τη δήλωση για το θέμα του κ. Βαρνάβα πρόεδρου της Ομοσπονδία ς  Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

<<...Ο κ. Γεωργιάδης προφανώς επιδιώκει να χειρουργούν τα Νοσοκομεία μόνον όσους έχουν να πληρώσουν, αναθέτοντας στον Άδη να φροντίσει για τους οικονομικά αδύναμους.Οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχοντας βαθειά συναίσθηση του όρκου που έδωσαν, δεν πρόκειται να γίνουν έμποροι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους απάνθρωπους και εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών μας....>>
Δυστυχώς γι' αυτούς όμως, ο κόσμος τους περιμένει στη γωνία. Τέτοιοι νόμοι και...διατάγματα πρέπει, αν ψηφιστούν να μείνουν στα χαρτιά. Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, μόνο η οργανωμένη αντίδραση του λαού μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.