-->

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Δεν περνάει μέρα που να μην διαπιστώνεται, κάθε φορά και με περισσότερο οξυμένο τρόπο, η τραγική κατάσταση του προσωπικού και η διάλυση της λειτουργίας στο νοσοκομείο μας.
    Καθημερινά απευθύνονται στο Σωματείο εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, που είναι εξουθενωμένοι από την εντατικοποίηση που τους υποχρεώνει η τραγική έλλειψη προσωπικού. 
   Δικαίως λοιπόν, πεισματικά επιμένουμε, πως το κυρίαρχο για το Α. Φλέμιγκ είναι η έλλειψη προσωπικού, η αποκατάσταση της λειτουργίας του νοσοκομείου και η ματαίωση του κλεισίματός του. 
   Γνωρίζουμε πως σε αυτό το σύστημα, και για την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών, η δικαιοσύνη και η πολυδιαφημισμένη  "αξιοκρατία" δεν έχουν θέση. Δεν μπορούμε όμως να μην αγανακτούμε με το γεγονός πως η διοικητική ιεραρχία και η πολιτική ηγεσία, αναζητώντας στηρίγματα, προχωράει σε γνωστά βολέματα που όπως πάντα, καταλήγουν στο να ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο οι συνάδελφοι της λάντζας και της βάρδιας. Από την τραπεζοκόμα και τη βοηθό θαλάμου, την νοσηλεύτρια, ακόμα και την πλειοψηφία των προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων που τοποθετήθηκαν "δια λόγου" και χωρίς να τηρηθεί καμία προβλεπόμενη διαδικασία, χωρίς κανένα δικαίωμα, παρά μονάχα με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες. 
.
   Στον ευρύτερο χώρο της υγείας η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Με τη μέθοδο του "σαλαμιού" συνεχίζεται το γαϊτανάκι των διαθεσιμοτήτων και οι εκκρεμότητες που περιμένουν το κατάλληλο πολιτικό κλίμα (να περάσουν και οι εκλογές !) για να επανέλθουν . Βλέπε την κατάργηση των οδηγών, τα κλεισίματα των ψυχιατρικών νοσοκομείων, τις δηλώσεις του υπουργού για ιδιωτικοποίηση - κατάργηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών, την κατάργηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την ουσιαστική "απαγόρευση" στην ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία  και... δεν υπάρχει τέλος. 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Η εξαθλίωση και ο ΘΑΝΑΤΟΣ  (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά) για τους ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη, το ξανα-κόψιμο του μισθών, οι διαθεσιμότητες και οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, που είναι και η τελική επιδίωξή,  για τους εργαζόμενους.
   Η κοινωνία στενάζει, το 8 μηνο της διαθεσιμότητας για χιλιάδες πρώην εργαζόμενους τελειώνει. Η απόλυση, κατά το σύνταγμα μονίμων υπαλλήλων έρχεται ως το τέλος Μάρτη. Η ανεργία και η φτώχεια είναι στο κόκκινο...
.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ  
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ 
ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11 πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.