-->

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πολύ κόσμο για τα δεδομένα της περιόδου είχε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών. Γύρω στα 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω απο το υπουργεί υγείας σε μια δυναμική συγκέντρωση. Μετά από τον χαιρετισμό των εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, όπου όλοι καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου να καταργήσει ουσιαστικά την πρόσβαση του λαού στην πρωτοβάθμια - και όχι μόνο - περίθαλψη.

   Οι συγκεντρωμένοι έκαναν δυναμική πορεία που κατέληξε στη βουλή.
   Ανεξάρτητα από το γεγονός πως τόσο η απεργία όσο και η συγκέντρωση θα μπορούσε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και με περισσότερο κόσμο, ανεξάρτητα ακόμα και από τις ευθύνες της συνδικαλιστικής ηγεσίας γι΄αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να παραγνωρήσουμε πως πραγματικά μέσα σε αντίξοες συνθήκες, συγκεντρώθηκε πολύ περισσότερος κόσμος από οποιαδήποτε άλλη φορά. (Αλήθεια, αν πάρει κανείς παράδειγμα από το δικό μας νοσοκομείο πόσοι συνάδελφοι, αντικειμενικά, θα μπορούσαν να απεργήσουν και να έρθουν στην συγκέντρωση;)
  Από το νοσοκομείο μας λοιπόν λίγοι ήταν οι συνάδελφοι που γίνονται περισσότεροι αν μετρήσουμε και τους "δικούς μας" που βρίσκονται σε άλλα νοσοκομεία και συναντηθήκαμε στη συγκέντρωση.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.