-->

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΤ. "ΜΠΟΜΠΟΛΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ.

Τον τελευταίο καιρό, όλο και εμφανίζονται δημοσιεύματα στον τύπο, όλο και διαρρέουν πληροφορίες από διάφορους "παράγοντες" ότι επίκειται το ξεπούλημα της Πτέρυγας Μπόμπολα. Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα των "χρεών" του πρώην Παπαδημητρίου, τα οποία έχει αναλάβει το Σισμανόγλειο, σχεδιάζεται να παραχωρηθεί (= να χαριστεί) μεταξύ άλλων και η Πτ. "Μπόμπολα".
    Ότι καιρό τώρα, γνωστοί μεγαλο-επιχειρηματίες έχουν βάλει στο μάτι το πρώην "1ο Νοσ. ΙΚΑ" είναι γνωστό. Όπως επίσης και τα σχέδιά που έχουν ώστε να τους παραχωρηθεί και το δάσος "Παπαδημητρίου"που διεκδικεί ο Δήμος. Μαθαίνουμε μάλιστα πως κάνουν διάφορες κινήσεις ώστε οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης να καθυστερήσουν και να ακυρωθούν. Τελική επιδίωξη  η τσιμεντοποίηση του ελεύθερου χώρου και η δημιουργία "πάρκου Υγείας" που θα πουλάει υπηρεσίες σε όσους έχουν να πληρώσουν, αλλά και στο κράτος. Υλοποιείται δηλαδή το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα μετατρέψει το κράτος και τις δομές περίθαλψης από πάροχο σε αγοραστή υπηρεσιών. Δηλαδή ακριβότερων και λιγότερων παροχών για τους ασθενείς και ταυτόχρονα επιβάρυνση του προϋπολογισμού σε όφελος των εμπόρων της υγείας.
   Ταυτόχρονα με τα κλεισίματα και την υποβάθμιση  νοσοκομείων που ήδη έγιναν (Παπαδημητρίου - Φλέμιγκ) ή σχεδιάζονται άμεσα (Φλέμιγκ μαζί με την Πτ. Μπόμπολα) ή μακροπρόθεσμα (Σισμανόγλειο) η ευρύτερη περιοχή θα αποψιλωθεί από όλες σχεδόν τις δημόσιες βαθμίδες περίθαλψης  και η μόνη εναλλακτική θα απομείνει το ιδιωτικό "Πάρκο Υγείας". 
   Οι διαρρέουσες πληροφορίες, που πλέον κυκλοφορούν ευρέως στην περιοχή, αναφέρουν πως στελέχη τόσο της Διοίκησης του Σισμανόγλειου, όσο και δημοτικοί παράγοντες "δουλεύουν" προς αυτή την κατεύθυνση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της υλοποίησης των σχεδίων που περιγράψαμε. Φαίνεται πως η ιδιωτική πρωτοβουλία και η "ανάπτυξη" προϋποθέτουν την κατάρρευση και το κλείσιμο δομών υγείας και δημόσιων νοσοκομείων (και του Φλέμιγκ). Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει και χωρίς λίγη βοήθεια "από τα μέσα". (Ας είναι παντως σίγουροι πως δεν θα περάσουν εύκολα "το νερό κάτω απ' τ΄άχυρο")
   Η γνώμη μας είναι πως πάνω - κάτω, πράγματι, αυτά είναι τα σχέδια που εξυφαίνονται. Το μεγάλο στοίχημα (που θα' λεγε και ο κ. Γεωργιάδης) είναι αν θα αφήσουμε να υλοποιηθούν. Μπορούμε και πως εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής και κάτοικοι να τα αποτρέψουμε; Στην απάντηση ίσως βοηθήσει μια ακόμη "πληροφορία" απ΄αυτές που κυκλοφορούν - η συγκεκριμένη μάλιστα προέρχεται και από "ψηλά"! - Υπάρχει , λέει, αυτή τη στιγμή αμηχανία σχετικά με την τύχη του νοσοκομείου, καθώς οι κινητοποιήσεις του καλοκαιριού και η αντίδραση εργαζομένων και κατοίκων απέτρεψε το οριστικό κλείσιμό του. Είτε αληθεύει η πληροφορία αυτή είτε όχι ένα είναι σίγουρο: Αν δεν αντισταθούμε το Νοσοκομείο θα κλείσει. Άμεσα ή λίγο αργότερα. Με το σύστημα των αξιολογήσεων μάλιστα που πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα (Τετάρτη 12/3) είναι σίγουρη για πολλούς συναδέλφους η διαθεσιμότητα και η απόλυση, καθώς η δεξαμενή θα είναι έτοιμη. Και ας μην πει κανείς πως λαϊκίζουμε. Δηλώσεις υπουργών έχουμε υπόψη μας.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ! 

ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ.

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 
ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. 

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.