-->

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

"ΚΟΥΤΣΗ" εφημερία από το Κ.Υ. Αστικού Τύπου Ευόσμου και του καταργημένου Νοσοκομείου ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ και ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ Νόσων


ΑΘΗΝΑ 10/3/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2790
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπουργός Υγείας κατήργησε οκτώ Νοσοκομεία της χώρας στα πλαίσια συρρίκνωσης των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ κατ' απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑ.
Η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και προέβλεψε την αύξηση της ζήτησης υπηρεσιών στα εναπομείναντα Νοσοκομεία με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Εναπομείναντα Νοσοκομεία που λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό. Ο Υπουργός Υγείας με μεγαλόστομες δηλώσεις επεδίωξε να πείσει την κοινή γνώμη για τη μη αναγκαιότητα λειτουργίας των κατηργημένων Νοσοκομείων. Όμως τα γεγονότα τον διέψευσαν.
Στη Θεσσαλονίκη με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα το προσωπικό των καταργημένων ειδικών νοσοκομείων (Αφροδισίων, Λοιμωδών) και του συγκροτήματος "Παναγία" όπως και μέρος του εξοπλισμού τους διασκορπίστηκε στα άλλα Νοσοκομεία.
Χωρίς προετοιμασία, αλλά με εργασίες....48ώρου που ακολούθησαν, ο Υπουργός Υγείας έθεσε σε εφημερία το καταργημένο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και το Κ.Υ. αστικού Τύπου Ευόσμου. Εφημερίες που εκτελέστηκαν βασιζόμενες για μία φορά ακόμα στον πατριωτισμό των λιγοστών εναπομείναντων υπαλλήλων, χωρίς τη διασφάλιση στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας.
Ο υγειονομικός χάρτης της Θεσσαλονίκης, ορφανεύοντας από τρία Νοσοκομείο επιβάρυνε τις γενικές εφημερίες του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ, του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και του Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ. Ο επανακαθορισμός θυμίζει ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ το μότο γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων: Πρόχειρα ΝΑΙ, Γρήγορα ΟΧΙ!
Τα προβλήματα που ανέκυψαν στην εφημερία του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, μπήκαν κάτω από το...χαλί του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ, του Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και αντίστροφα. Όλοι συνεχάρησαν αλλήλους για τις μεγάλες τομές!
Λιγοστό προσωπικό ενός πρώην ειδικού νοσοκομείου και υπάλληλοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα για σοβαρούς λόγους, υποδέχτηκαν 70 περιστατικά χωρίς να έχουν καμία εμπειρία από ΤΕΠ! Με ασθενοφόρο όχι σε αναμονή εντός των Μονάδων αλλά με κλήση για να μεταφέρει εισαγόμενους Ασθενείς στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ!
Οι ψευδομεταρρυθμίσεις του Υπουργού Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν κάτω από το χαλί την κοινωνική αναγκαιότητα πραγματικής στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Δεν επιτρέπεται με πράξεις ή παραλείψεις να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών!
Η κυβερνητική προχειρότητα δεν έχει θέση στη Δημόσια Υγεία!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
Σημ: Χαρακτηριστικό το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, θυμίζει στην περιγραφή των προβλημάτων τα δικά μας δελτία που περιγράφουν την κατάσταση. Θετική η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ. Μόνο που τα νοσοκομεία καταρρέουν, ασθενείς ταλαιπωρούνται και εργαζόμενοι στενάζουν καιρό τώρα. Μήπως να μην περιοριζόμαστε μόνο στα δελτία τύπου....; 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.