-->

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟΥΣ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας με την Τρόικα, και στο νέο πολυνομοσχέδιο που άρον-άρον και στα μουλωχτά περνάει η κυβέρνηση από τη βουλή, αρχίζει να αναδύεται όλη η μπόχα. Δεν είναι μόνο το χάρισμα στις τράπεζες, ούτε το πάρτι με τα φάρμακα και το γάλα, είναι ότι συνεχίζεται η καταστροφή της περίθαλψης κι ας πιστεύαμε πως δεν είχαν τίποτα άλλο να "κάψουν" πια. Το σενάριο εκείνο που είχε εμφανιστεί πριν μερικούς μήνες και αφορούσε στην ένταξη των οδηγών στο ΕΚΑΒ περνάει τελικά στο νομοσχέδιο. Ο υφυπουργός κ. Μπέζας, προσπαθεί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους με διάφορες αστείες δικαιολογίες. Αλλά όπως λέει και η παροιμία: "Θέλει η ...φουρνάρισα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει". Τίποτα δεν θα αλλάξει λέει, οι οδηγοί θα παραμείνουν στα νοσοκομεία και του ξεφεύγει τάχα..." Όσοι χρειάζονται". Αναρωτιόμαστε πείθει κανέναν; Μήπως δεν ξέρουμε πως οι οδηγοί είναι, ζωτικά απαραίτητοι για τη λειτουργία των νοσοκομείων, μήπως δεν ξέρουμε πως στο Φλέμιγκ, λόγω της τραγικής έλλειψης αναγκάστηκαν να κόψουν βάρδιες και να είναι κάποιες μέρες stand by...απ' το σπίτι μήπως προκύψει κάτι σοβαρό; Η μήπως οι ίδιοι οι φωστήρες του Υπουργείου δεν ξέρουν πως με τις "διασυνδέσεις" και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, οι οδηγοί είναι πιο απαραίτητοι από ποτέ καθώς έχουν ενοποιηθεί - συρρικνωθεί εργαστήρια κλινικές κλπ υπηρεσίες; ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ, όπως ξέρουν πως κάθε φορά που εφαρμόζουν κάποιο "σωτήριο" σχέδιο, η κατάσταση είναι συνολικά πολύ χειρότερη απ' ότι πριν. ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΕ, ξέρουμε όλοι την αλήθεια αλλά επιμένουν να κοροϊδεύουν!
   Είναι ξεκάθαρο πως λειτούργησε και αυτή τη φορά η λογική του σαλαμιού. Κομμάτι - κομμάτι ξηλώνουν την δωρεάν περίθαλψη και απολύουν εργαζόμενους. Το σχέδιο είναι απλό. Χάνεται ο διπλανός σου και λες: Εμένα δε θα με πειράξουν, μετά έρχεται κι' άλλο χτύπημα. Τρομάζεις.Πότε θα' ρθει η σειρά μου αναρωτιέσαι. Ας κάτσω στ' αυγά μου, μη τους προκαλέσω. Κι΄όμως δεν θα γλυτώσει κανείς. Θα΄ ρθει του καθενός μας η σειρά.
Μόνο αν αντισταθούμε συνολικά και με πείσμα θα κερδίσουμε.   
Γι΄αυτό η στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ δεν φτάνει, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Χρειαζόμαστε παρατεταμένο, μαζικό και αλληλέγγυο αγώνα. Ας το καταλάβουν.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και τις δηλώσεις του κ. Μπέζα.(άρθρο από ygeia360)

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 16:41

Σε 4ημερη πανελλαδική απεργία οι οδηγοί των νοσοκομείων Σε 4ημερη πανελλαδική απεργία οι οδηγοί των νοσοκομείων

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή
Σε 4ημερη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι οδηγοί των νοσοκομείων όλης της χώρας από σήμερα Παρασκευή 28/03/2014 έως Δευτέρα 31/03/2014 διαμαρτυρόμενοι για την διάταξη του πολυνομοσχεδίου που τους θέτει σε διαθεσιμότητα και τους μεταφέρει στο ΕΚΑΒ.

Την Δευτέρα 4ώρη στάση εργασίας από τις 11:00 – 15:00 θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοιτων νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.Ενώ για την ίδια μέρα στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας των Οδηγών και των Δ.Σ. των Σωματείων των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ.»

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων του Λεκανοπεδίου και των Οδηγών συναντήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα κατά την συγκέντρωση που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας και ζήτησαν την απόσυρση της διάταξης από το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την διαθεσιμότητα του συνόλου των Οδηγών των Νοσοκομείων και τη μεταφορά τους στο ΕΚΑΒ.

Ο υφυπουργός Υγείας σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τους ανακοίνωσε ότι η διάταξη θα ψηφιστεί γιατί το ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε Ενιαίο Κέντρο που θα αναλάβει το σύνολο των αναγκών των Δημόσιων Νοσοκομείων σε μεταφορές και διακομιδές.Στη συνέχεια οι οδηγοί των νοσοκομείων θα μεταφερθούν Οργανικά στο ΕΚΑΒ και οι ίδιοι, όσοι βέβαια είναι απαραίτητοι, θα διατεθούν από το ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει σε ανακοίνωση της «ο υπουργός Υγείας αιφνιδιαστικά στο Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια του Προγράμματος της Δημοσιονομικής Προσαρμογής που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Κυριακή 30/03/2014 σε ένα άρθρο, κατέθεσε διάταξη νόμου με την οποία οι Οδηγοί των Νοσοκομείων τίθονται σε Κλειστή Διαθεσιμότητα ενός μήνα (όπως οι Υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ) και μεταφέρονται εν συνόλω στο ΕΚΑΒ. Με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Ο μνημονιακότερος Υπουργός της κυβέρνησης με τις περισσότερες διαθεσιμότητες από κάθε άλλο Υπουργό επιδιώκει να κλείσει την τρύπα της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ ανοίγοντας μία μεγαλύτερη αφού τα Νοσοκομεία χωρίς Οδηγούς αδυνατούν να λειτουργήσουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.