-->

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: σε καθεστώς ασφυξίας οι εφημερίες

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: σε καθεστώς ασφυξίας οι εφημερίες Για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα οι ασθενείς, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι και γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Επιπλέον, μετά το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, στο νοσηλευτήριο συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ασθενών, οι οποίοι τις περισσότερες φορές- ειδικά την ημέρα της εφημερίας- δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι τις ημέρες εφημερίας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και γιατί το νοσοκομείο είναι το μοναδικό που εφημερεύει. «Ο κόσμος ταλαιπωρείται γιατί η αναμονή είναι τεράστια. Το Ιπποκράτειο εφημερεύει μόνο του κάθε τέσσερις ημέρες και η προσέλευση ασθενών τις ημέρες εφημερίας φτάνει τους 1.500. Στην προηγούμενη εφημερία, 300 άτομα έφυγαν χωρίς να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

«Αυτή τη στιγμή, που είναι ακόμη 11 το πρωί, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών περιμένουν οκτώ ασθενοφόρα και υπάρχουν μόνο τρεις τραυματιοφορείς. Από τους 400 ασθενείς που έχουν προσέλθει, οι μισοί χρειάζεται να εξυπηρετηθούν από τραυματιοφορείς, πράγμα που είναι αδύνατο» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου, Γιώργος Λειβαδιώτης. «Η ταλαιπωρία των ασθενών δεν οφείλεται σε ολιγωρία εκ μέρους μας, αλλά στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Η προσέλευση του κόσμου μετά τη διάλυση του ΕΟΠΠΥ έχει αυξηθεί. Το Ιπποκράτειο 'έχασε' το δορυφορικό νοσοκομείο Άγιος Παύλος με το οποίο συνεφημέρευε και για όλο τον Μάρτιο θα εφημερεύει μόνο του, συνεπικουρούμενο από το πρώην Δερματικών Παθήσεων, το οποίο όμως έχει περιορισμένες δυνατότητες και εξυπηρετεί μόνο 70 ασθενείς» ανάφερε ο πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής Γιατρών του Ιπποκρατείου, Θέμις Νικολαΐδης.

Από: onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.