-->

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Φόβοι για ιδιωτικοποίηση των διανοσοκομειακών διακομιδών ασθενών

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 18:09
Από Βασίλη Βενιζέλο
Φόβοι για ιδιωτικοποίηση των διανοσοκομειακών διακομιδών ασθενών
Βάσιμους φόβους σύμφωνα με τους οποίους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προετοιμάζει το έδαφος, μέσω της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των οδηγών των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, προκειμένου να δώσει τις ενδονοσοκομειακές και διανοσοκομειακές διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικές εταιρείες, εκφράζουν στο ygeia360.gr εκπρόσωποι των οδηγών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Τάκης Παντέλης.

"Ουδείς οδηγός νοσοκομείου του ΕΣΥ της χώρας πρόκειται να απολυθεί, καθώς η διαθεσιμότητά τους θα είναι κλειστή και θα μεταφερθούν όλοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)". Αυτήν την εκτός θέματος διαβεβαίωση παρείχε το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ και εκπροσώπους του κλάδου των οδηγών νοσοκομείων του ΕΣΥ, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, "ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η διαθεσιμότητα είναι κλειστή και δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος των Νοσοκομείων με απόλυση. Οι Οδηγοί μεταφέρονται στο ΕΚΑΒ. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ θα διαθέτει στα Νοσοκομεία ανά εξάμηνο Οδηγούς από τους νυν υπηρετούντες ανάλογα των αναγκών τους. Στο μήνα της διαθεσιμότητας οι ανάγκες των Νοσοκομείων θα αντιμετωπιστούν από το ΕΚΑΒ με διάθεση που απαραίτητου προσωπικού".

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ούτε καν αυτή η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ φαίνεται να αντιλαμβάνεται τον ορατό κίνδυνο της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ενδονοσοκομειακών και διανοσοκομειακών διακομιδών ασθενών...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.