-->

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ!


 Πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή με επιτυχία, η πρώτη μετά τις διαθεσιμότητες, συγκέντρωση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
    Το ζήτημα αιχμής ήταν (και παραμένει) η τύχη του Νοσοκομείου και η αντιμετώπιση της πρόσφατης διαθεσιμότητας των οδηγών - γιατρών (με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τη λειτουργία των νοσοκομείων). Από το πρωί όμως της ημέρας της συγκέντρωσης έγιναν γνωστές και φυσικά συμπεριλήφθηκαν στη συζήτηση μια σειρά ενέργειες της Διοίκησης που αφορούν σε μετακινήσεις και τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης προσωπικού, αλλά και μετακινήσεις γιατρών από και προς το νοσοκομείο.
   Για τα ζητήματα αυτά το Σωματείο, μαζί με εργαζόμενους, πραγματοποιήσαμε δυο διαδοχικές  επισκέψεις στην υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου και απαιτήσαμε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις και συνολικά για τις ενέργειες της διοίκησης.
   Για όλα τα παραπάνω θα εκδοθεί άμεσα και θα κυκλοφορήσει παντού αναλυτική ανακοίνωση από το Σωματείο. Προς το παρόν όμως επιγραμματικά περιοριζόμαστε στα παρακάτω:
   1. Με την πρόσφατη κατάργηση του κλάδου των οδηγών, γίνεται ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση με την πολιτική της, δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα καθώς πολλοί συνάδελφοι βγαίνουν για 2η φορά σε διαθεσιμότητα. Ήδη σε μια σειρά νοσοκομεία ιδιωτικές εταιρίες έχουν αναλάβει "δράση". Στο Ευαγγελισμό για παράδειγμα η μεταφορά κάθε ασκού αίματος κοστολογείται από τον ιδιώτη μεταφορέα 20 ως 50 € (τα σαββατοκύριακα). Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο δικό μας νοσοκομείο όπως μας δήλωσε η διοίκηση, ενώ κάποιους (?) οδηγούς θα διαθέσει η περιφέρεια. - Αλήθεια πόσους οδηγούς έχει πια αυτή η περιφέρεια; 
   Δυστυχώς πολύ σύντομα επαληθεύτηκε η εκτίμησή μας για το θέμα όπως την είχαμε αναρτήσει πριν μερικές μέρες. 
   Η πραγματικότητα είναι πως κάποιες εταιρίες θα πλουτίσουν από τη μια μέρα στην άλλη με χρήματα που θα "κλαπούν" απευθείας από την τσέπη μας. Δηλαδή από το μισθό, τη σύνταξη, τα ασφαλιστικά μας ταμεία κλπ. Το δε συνολικό κόστος θα είναι πολλαπλάσιο εκείνου που θα απαιτούνταν αν καλύπτονταν όλα τα κενά με νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις εργαζομένων και παγίωσης των απολύσεων στο δημόσιο. Εξέλιξη που θα συμπαρασύρει, για άλλη μια φορά, προς τα κάτω όλους τους συναδέλφους και του ιδιωτικού τομέα.
2.   Η πρόσφατη ενέργεια της διοίκησης με την ανακατανομή και αντικατάσταση πάλι "με το έτσι θέλω" τομεαρχών, υπευθύνων κλπ μας βρίσκει συνολικά αντίθετους.
   Όπως κατ' επανάληψη έχουμε επισημάνει και απαιτήσει απ΄τη διοίκηση, αναγκαία για το νοσοκομείο μας είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με τοποθέτηση προσωπικού σε θέσεις ευθύνης κανονικά, ώστε οι συνάδελφοι να έχουν και τις ευθύνες της θέσης και τις αντίστοιχες απολαβές. Να μην είναι ούτε σε καθεστώς μόνιμου εκβιασμού, ούτε άβουλοι άνευ ουσιαστικών αρμοδιοτήτων. 
   Καταγγέλλουμε τις πρόσφατες τοποθετήσεις που έγιναν ξανά με κριτήρια ρουσφετολογικά και κομματικά. Που στη συντριπτική πλειοψηφία δεν τηρούνται ούτε τα ελάχιστα αξιοκρατικά κριτήρια που θέτει ο νόμος (που τα σημερινά κόμματα εξουσίας,έχουν ψηφίσει). 
   Τυπικά, καθώς δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια τα Υπηρεσιακά Συμβούλια - για να μπορεί να συντηρείται το βόλεμα και το ρουσφέτι με άνεση - έχει η κάθε διοίκηση τη δυνατότητα να τοποθετεί όποιον θέλει, με ό,τι κριτήριο θέλει και σε ότι θέση θέλει.(Ταυτόχρονα να "πριμοδοτεί" όποιον θέλει, δια της πλαγίας, με επιπλέον μόρια για τις επόμενες κρίσεις, όποτε και όπως γίνουν.)
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΤΕ, 
ΟΙ "ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ" ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
   Συντηρώντας λοιπόν μια ήδη προβληματική καταστασή, με τις ενέργειές της αυτές, η διοίκηση εκτός των άλλων, αδικεί κατάφορα συναδέλφους με πολλούς τρόπους. Εκείνους δηλαδή που χρησιμοποίησε όλο αυτό το διάστημα, έβγαλαν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους τη λάντζα δουλεύοντας με λειψά ρεπό, πολλές απλήρωτες ώρες, ξανάστησαν τις κλινικές (όσες λειτούργησαν) μετά τη λαίλαπα των διαθεσιμοτήτων. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ.
3. Μετά τις διαθεσιμότητες - για δεύτερη επίσης φορά- των γιατρών του πρώην ΙΚΑ, άμεσος είναι ο κίνδυνος της  παύσης λειτουργίας και εφημέρευσης κλινικών σε πολλά νοσοκομεία. Ανάμεσσά τους και της δικής μας Χειρουργικής κλινικής. Με έκπληξη μάθαμε πως ένας τουλάχιστον νεφρολόγος θα μετακινηθεί στο Αγία Όλγα προκειμένου να μην κλείσει ο εκεί Τεχνητός Νεφρός. Ενώ από εκεί θα μετακινηθούν δύο χειρουργοί για να μην κλείσει η δική μας κλινική! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΜΟΝΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, 
ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. 

   Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδιασμό με τη γενικότερη κατάσταση στο δημόσιο τομέα και συνολικά με την τραγική επιδείνωση της ζωής όλων των εργαζομένων, ανέργων, όλης της κοινωνίας δεν προϊονοίζουν παρά μεγαλύτερη φτώχεια, περισσότερες απολύσεις, περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες καταργημένες, ΚΙ' ΑΛΛΑ  ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. 


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΛΑΌ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
     ΚΑΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ!

                                                                                     Σωματείο Εργαζομένων
                                                                                            "Α. ΦΛΕΜΙΓΚ"



   
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.