-->

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σε διαθεσιμότητα γιατροί που μετατάχθηκαν από το ΙΚΑ στο ΕΣΥ

  Σημ. Στην ανάρτησή μας λάβαμε το παρακάτω σχόλιο, το οποίο φαίνεται πως προέρχεται από καλό γνώστη της κατάστασης και είναι εμπεριστατωμένο. Το προτάσσουμε λοιπόν, με σκοπό να διαβαστεί και να συνυπολογιστεί στην διαμόρφωση της άποψης του καθενός μας. Χωρίς να είμαστε ειδικοί στις λεπτομέρειες, συμφωνούμε προφανώς με την διαπίστωση και την κατάληξη του σχολίου.(οι υπογραμμίσεις δικές μας) Καλή ανάγνωση!


 Κατ' αρχήν δεν τους είχαν ξεχάσει. Οι εννέα στους δέκα έχουν ξαναβγεί σε διαθεσιμότητα όταν βγήκαμε όλοι εμείς (οι εργαζόμενοι του πρώην ΙΚΑ) τον Ιούλιο...
Δεύτερη φορά λοιπόν και είναι να τρελαίνεται κανείς αν αναλογιστεί ότι έχουν απέναντι τους όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ οι οποίοι μέσα σε όλη αυτή την επίθεση που δεχόμαστε νομίζουν ότι υπερασπίζονται τη συλλογική τους σύμβαση εάν οι γιατροί από το ΙΚΑ γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης .Έχουν προχωρήσει μάλιστα και σε αγωγές εναντίον τους, χωρίς να σκεφτούν ότι δεν ήταν δική τους επιλογή οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, άρα και η μεταφορά τους σε αυτό.Δεν σκέφτηκαν επίσης ότι αυτές οι συμβάσεις έγιναν δεκαετίες πριν και το ιατρικό αυτό κομμάτι έχει στήσει την ζωή του με βάση αυτές και φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο να ξαναρχίσουν από την αρχή. Είναι επίσης γνωστό ότι τα ιδιωτικά ιατρεία περνούν τεράστια κρίση και όσοι είναι συμβεβλημένοι με ασφαλιστικά ταμεία περιμένουν χρόνια τα λεφτά τους. Θα περίμενε κανείς οι αντιθέσεις ενός κλάδου να λύνονται με τέτοιο τρόπο που να μην βάλλεται η ζωή αλλά και η αξιοπρέπεια κανενός. Αντ' αυτού όμως πολλοί γιατροί του ΕΣΥ, όλων των αποχρώσεων, με σημαία το "πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης" δεν έκαναν κανένα διάλογο με τους συναδέλφους τους με αποτέλεσμα οι ΙΚΑτζίδες να απομονωθούν και να έχουμε εδώ και και καιρό δύο αντίπαλες ομάδες μέσα στον ίδιο κλάδο. >
Αυτό βέβαια το υπουργείο το αξιοποιεί. Προς στιγμή χτυπώντας για δεύτερη φορά τους γιατρούς του ΙΚΑ και κάνοντας αποδεκτό το αίτημα των ΕΣΥτων.  Ωστόσο οι γιατροί του ΙΚΑ δεν είχαν ως μόνη διαφορά με εκείνους του ΕΣΥ την κατοχή ιατρείων που συνιστούσε ανισότητα υπέρ των πρώτων. Υπήρχε και άλλη, αυτή τη φορά υπέρ των άλλων! που όμως δεν φαίνεται να συνυπολογίζεται. Οι του ΙΚΑ έχουν πολύ μικρότερες αμοιβές σε σχέση με τους συναδέλφους τους του ΕΣΥ όπως και διαφορετικά  ασφαλιστικά κ.λ.π.
Μήπως λοιπόν πρέπει να σκεφτούν όλοι ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης (για λόγους ισότητας βρε αδελφέ) θα είναι να πάει και τους γιατρούς του ΕΣΥ στη σύμβαση των ικατζίδων όπως υποτιμητικά τους αποκαλούν...;
Ένα είναι το σίγουρο, όταν εμείς βλέπουμε ότι ο εχθρός είναι ανάμεσά μας και κανιβαλίζουμε, η κυβέρνηση θα το αξιοποιεί...Πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούμε και να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο του.



Σημ. Τους είχαν ξεχάσει!
Αλλά επειδή όπως μονότονα επαναλαμβάνουμε, δεν θα γλιτώσει κανείς, όσο τους επιτρέπουμε να εφαρμόζουν την πολιτική της καταστροφής, τελικά ήρθε η σειρά τους!
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΕΡΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
Όσο για τον ένα μήνα διαθεσιμότητας... Τι να πούμε; Την προηγούμενη φορά μας έταζαν ότι θα γυρίσουμε σε 15 μέρες. Το σίγουρο είναι ότι αν έστω και για μία μέρα λείψουν οι γιατροί, ιδιαίτερα από κάποιες κλινικές, δεν θα μπορούν ούτε στοιχειωδώς να λειτουργήσουν.
Διαβάστε το άρθρο!

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθενται γιατροί και οδοντίατροι που είχαν μεταταχθεί από τις πρώην υπηρεσίες της Νοσοκομειακής Υποστήριξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, σύμφωνα με τροπολογία που υπογράφουν ο Μ. Βορίδη και Ι. Καράμπελλα και η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως προβλέπει η τροπολογία η οποία θα ισχύσει από 8 Απριλίου, το σύνολο του ως άνω προσωπικού, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τίθεται αυτοδικαίως σε καθεστώς διαθεσιμότητας επί ένα μήνα και στη συνέχεια μετατάσσεται, όταν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό και μεταφέρονται, όταν πρόκειται για προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε οργανικές θέσεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης που συστήνονται για τον σκοπό αυτό στους φορείς όπου το προσωπικό αυτό υπηρετεί.

Στη συνέχεια το εν λόγω προσωπικό (γιατροί-οδοντίατροι) καλείται εντός επτά ημερών να υποβάλλει δήλωση αποδοχής της νέας του θέσης προκειμένου να μεταταχθεί/μεταφερθεί σε οργανική θέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον φορέα που υπηρετεί ενώ παράλληλα θα πρέπει, να καταθέσουν βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ ότι έχουν κλείσει το ιδιωτικό τους ιατρείο.

από ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.