-->

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

(Κι άλλη) Αμφιλεγόμενη "ξαφνική" ανάθεση. (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ νο 2!)

Σημ. Και στον ΕΟΦ ξεπούλημα! Λέτε να είναι άσχετο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών εταιριών για το φτηνά γενόσημα στην Ελλάδα; Αντε μετά να πείς ότι οι πληροφορλίες δεν έχουν βάση... Και το χειρότερο; Για φανταστείτε να ελέγχουν την ποιότητα των φαρμάκων, οι ίδιοι που τα παράγουν!!!!

ΕΟΦ: εκεί που τους χρώσταγαν, τους παίρνουν και το βόδι

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του ΕΟΦ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας στο e-Health Forum για εξωτερική ανάθεση σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την έκπληξη και απογοήτευσή τους, υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις αυτές «του Υπουργού έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις που διατύπωσε στη συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους στις 10.4.2014 και γεννούν ερωτηματικά».
Στη συνάντηση, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν στον Υπουργό την κρισιμότητα της κατάστασης στον Οργανισμό, αποτέλεσμα της σοβαρής υποστελέχωσής του. Ο υπουργός -σύμφωνα με τους εργαζομένους - έδειξε να αντιλαμβάνεται την άμεση ανάγκη για ενδυνάμωση του
ΕΟΦ με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις.
 Ο Σύλλογος  Εργαζομένων καταγγέλλει ότι «οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας αν και δήλωναν δημόσια ότι ο ΕΟΦ συνεχίζει μέχρι σήμερα να προασπίζει τη δημόσια υγεία,  στηριζόμενος  στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού που διαθέτει εξειδίκευση,  εμπειρία  και ευσυνειδησία, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την αποδυνάμωση του  ΕΟΦ». Ενδεικτικό είναι ότι αντίστοιχοι Οργανισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στελεχωμένοι με 500 – 750 - 300 (Δανία  – Σουηδία – Ιρλανδία) άτομα προσωπικό.
Καταλήγοντας ο Σύλλογος αναφέρει ότι ο ΕΟΦ, όπως και όλοι οι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης  έχουν δημόσιο χαρακτήρα και  λειτουργούν  με αποκλειστικό σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας και το κοινωνικό συμφέρον. «Έτσι μόνον ο ΕΟΦ
μπορεί να εξασφαλίζει ότι τα φάρμακα που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι ασφαλή και  αποτελεσματικά  αλλά  και να στηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής
φαρμακοβιομηχανίας και κατ’ επέκταση την ελληνική οικονομία», σημειώνει.
 Και καταλήγει: «θα πρέπει να διευκρινίσει ο Υπουργός  γιατί αφού  δεσμεύτηκε ότι  θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού, προτίθεται να παραχωρήσει δραστηριότητες του Οργανισμού σε ιδιώτες και με ποια κριτήρια.  Θα πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες πώς θα εξασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων και των υπόλοιπων προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ όταν η αξιολόγηση  και η αδειοδότησή τους θα γίνεται με  εξωτερική ανάθεση σε ιδιώτες καθώς στην περίπτωση αυτή  θα αποτελούν έρμαια  των  οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων».
 Καλεί δε τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της σχετικής προκήρυξης που κατατίθεται αυτές τις ημέρες  από τη Διοίκηση του ΕΟΦ στο Υπουργείο για την πρόσληψη  μόνιμου  επιστημονικού  προσωπικού μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ.

Από: healthview.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.