-->

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

    Η σημερινή απεργία και η απεργιακή συγκέντωση, μετά από μια σειρά δράσεων, ενημερώσεων και συνελεύσεων στα νοσοκομεία μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη.


Τόσο τα ποσοστά της συμμετοχής όσο και η συγκέντρωση - πορεία υπήρξαν σαφώς ανεβασμένα. Χαρακτηριστικό είναι πως συνάδελφοι που βρέθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Υγείας και δεν κατεβαίνουν συχνά στις συγκεντρώσεις θεωρούσαν πως έπρεπε να έχει περισσότερο κόσμο ενώ άλλοι συνάδελφοι που δεν έχουν χάσει το νήμα των τελευταίων συγκεντρώσεων είχαν αναθαρήσει! Αυτό δείχνει ίσως και το πραγματικό μέτρο. Η σημερινή συγκέντρωση ήταν σαφώς κάτω από τις ανάγκες αλλά ελπιδοφόρα ώς ξεκίνημα, ως ένδειξη ότι υπάρχει η θέληση από τους εργαζόμενους να βγούν στο προσκήνιο, να αντισταθούν στην επίθεση και να διεκδικήσουν τη ζωή και τη δουλειά τους. Η συνδικαλιστική ηγεσία, οι παρατάξεις και τα Σωματεία πρέπει να δώσουν αυτή τη δυνατότητα. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι παρατάξεων και της ομοσπονδίας ενώ ακούστικαν όλες οι απόψεις και οι εκτιμήσεις σχετικά με το μέτρο της "αξιολόγησης" και του τρόπου που πρέπει το συνδικαλιστικό κινημα να αντιδράσει. Εκτός από το γνωστό σε όλους προγραμματισμό ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ, εκφράστηκε και η άποψη ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε δικαστικούς αγώνες και νομικές διεκδικήσεις αλλά πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα με έντονο, διαρκή απεργιακό αγώνα που θα δωθεί με ευθύνη απ' όλους τους εργαζόμενους.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ  ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ!
Η απεργιακή συγκέντρωση διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στο υπουργείο Οικονομίας όπου οι απεργοί εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις απολυμένες καθαρίστριες που κάνουν πολύμηνο και ηρωϊκό αγώνα να πάρουν πίσω τη δουλειά τους.
Το κλίμα της συγκέντρωσης και η παρουσία συναδέλφων από πολλά νοσοκομεία ήταν εξαιρετικά καλό και πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει! Αυτός να είναι ο επόμενος στόχος μας!
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες για να δούν όσοι δεν ήρθαν...τι έχασαν! 
















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.