-->

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ...ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

Την ίδια ώρα που τα διάφορα σενάρια "δίνουν και παίρνουν" σχετικά με την τύχη που επιφυλάσσει για το Α.ΦΛΕΜΙΓΚ κυβέρνηση και υπουργείο, στο Νοσοκομείο η κατάσταση για το προσωπικό παραμένει αφόρητη. Σε μη προγραμματισμένη συνάντηση του Σωματείου με την αναπληρώτρια Διοικήτρια τέθηκαν για άλλη μια φορά όλα τα ζητήματα σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί συνολικά η διοίκηση πως δεν είναι δυνατό να αδιαφορεί απέναντι σ' αυτή την κατάσταση και ταυτόχρονα, στα λόγια, να κάνει "σχέδια" ανάπτυξης.
   Σχετικά με τις "φήμες" ανέφερε πως η διοικήτρια ακόμα ενημερώνεται και πως δεν έχουν βάση, καθώς επίσης πως δεν υπάρχει σκέψη για κλείσιμο του Νοσοκομείου.
  Για το πρόβλημα που άμεσα θα προκύψει σχετικά με τη λήξη των τρίμηνων μετακινήσεων σε μεγάλο μέρος του προσωπικού, μας ενημέρωσε πως έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες και αναμένεται απάντηση από την ΥΠΕ.
  Τέθηκε βεβαίως και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, ιδιαίτερα για τις ελλείψεις  στο ακτινολογικό, και στις τραπεζοκόμες δεσμεύτηκε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση. (Γνωρίζουμε πως για την τροφοδοσία - στο γνωστό πλαίσιο του ξεπουλήματος - αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση με catering που θα "βοηθήσει" και εμάς.
  Διέψευσε τις πληροφορίες πως το μηχάνημα ωστικής πυκνότητας που μήνες τώρα δεν λειτουργεί, στερώντας από τον κόσμο μια πολύτιμη και σχετικά "δυσεύρετη" υπηρεσία, πρόκειται να παραχωρηθεί σε άλλο νοσοκομείο. Δεσμεύτηκε πως θα λειτουργήσει άμεσα στο νοσοκομείο και δεν θα "χαριστεί" πουθενά. Ξεκαθαρίσαμε πως για μας  η περιουσία του Φλέμιγκ είναι πολύτιμη. Σπουδαίος όρος για την ύπαρξή του και απαραίτητη για όλο τον κόσμο της περιοχής και τους ασθενείς μας. Όσο αποδυναμωνόμαστε  από κάθε είδους εξοπλισμό και υπηρεσίες τόσο τα ιδιωτικά κέντρα πλουτίζουν και  το νοσοκομείο καταρρέει.
Σ΄ ό,τι αφορά στο μέλλον του Μπόμπολα, μας είπε πως υπάρχουν σκέψεις για την αξιοποίησή του αλλά όχι άμεσα καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα.
Θέσαμε τέλος το ζήτημα της άμεσης καταβολής ενός σχεδόν 15θημέρου που έχει παρακρατηθεί από τους συναδέλφους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα από "λάθος". (Λες και δεν έφταναν όσα ήδη έχουμε χάσει....έπρεπε να "φάνε" από τους διαθέσιμους ακόμα 500 - 600 €). Ξεκαθαρίσαμε πως το Σωματείο θα διεκδικήσει την αποκατάσταση της αδικίας με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικό αλλά και νομικό αν άμεσα δεν λυθεί το ζήτημα και δεν δοθούν τα χρήματα στους συναδέλφους.
Το Σωματείο έχει ζητήσει για τη Δευτέρα και άλλη συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Παράλληλα θα συναντηθούμε και με την Διοικήτρια προκειμένου επιτέλους να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και να διαμορφώσουμε εικόνα για τις προθέσεις της.
Βεβαίως ξέρουμε πως οι προσωπικές απόψεις και διαθέσεις, όσο καλές και αν είναι δεν εξασφαλίζουν τίποτα απέναντι στην πολιτική που επιβάλλεται από την εξουσία. Είναι απλό: Αν η διοίκηση, η όποια διοίκηση, που διορίζεται από την πολιτική ηγεσία, δεν κάνει τη βρώμικη δουλειά, τότε απλά θα διορίσουν άλλη για να συνεχίσει ή για να ολοκληρώσει την καταστροφή μας. Έχουμε παραδείγματα!!!
Έχουμε επίσης και εμπειρία. Δεν πάνε δα και χρόνια που τη στιγμή που έβγαιναν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας η κα Παπαδιά μας έλεγε: "Μην ανησυχείτε θα είστε πίσω το πολύ σε 10 μέρες". Και οι 10 μέρες περάσανε και η κα. Παπαδιά έφυγε αφού προσέφερε τις καλές της υπηρεσίες.... Δεν φανταζόμαστε να μην έχουν ξοφλήσει το μισθό της όπως στους συναδέλφους μας, ούτε να της χρωστάνε τίποτα υπερωρίες! Τα ίδια και...καλύτερα θα λέγαμε και για την πρώην Διοικήτρια που φρόντισε, αρχίζοντας από το Φαρμακείο να αναβαθμίζει και κείνη το νοσοκομείο!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!

ΟΠΩΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ, 
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! 

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΑΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ. 

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.