-->

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΥΠΟΠΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

   Φωτιά πήρε σήμερα, μετά το μεσημέρι, ο περιβάλλοντας χώρος του πρώην νοσοκομείου του ΙΚΑ "Παπαδημητρίου". Πολύ κοντά στη μάντρα - σύνορο με τον χώρο της "δικής μας" Πτ. Μπόμπολα. Όσοι ήταν κοντά άκουσαν κάτι που έμοιαζε με έκρηξη λίγο πριν φουντώσουν τα χόρτα. Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση συναδέλφων και άλλως περίοικων, καθώς και της πυροσβεστικής, κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά πριν επεκταθεί.
   Πέρα από το περίεργο, τουλάχιστον, αυτό περιστατικό που (πώς να θεωρηθεί τυχαίο;) αναδείχθηκε εκ των πραγμάτων το πρόβλημα τόσο του καθαρισμού, όσο και της πυρο - φύλαξης της περιοχής.
  Η αναπληρώτρια διοικήτρια, η οποία πήγε στο χώρο, μας είπε πως θα γίνουν άμεσα οι ενέργειες που χρειάζονται προκειμένου να προστατευθεί ο χώρος. Αυτές περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης αλλά και έλεγχος των πυροσβεστικών μέσων, καθαρισμός του χώρου, ενίσχυση της φύλαξης κλπ.  Σε ότι μας αφορά, η προσοχή πρέπει να δοθεί στην προστασία του χώρου του "Μπόμπολα" με δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, καλής λειτουργίας των πυροσβεστικών κρουνών, επίβλεψης κλπ.
   Αυτή τη φορά, φαίνεται ότι τα σχέδια για καμμένη γη, ώστε μετά....να μας πλακώσει η ανάπτυξη! δεν πέτυχαν. Τόσο οι δημοτικές αρχές, όσο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλουν να προστατέψουν την δημόσια περιουσία. Γιατί τόσο ο χώρος του πρώην Παπαδημητρίου, όσο και η πτέρυγα Μπόμπολα, είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, όσο και αν την έχουν βάλει στο μάτι διάφοροι.
Μ' αυτούς τους γνωστούς - άγνωστους άραγε ποιός θα ασχοληθει;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.