-->

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ "ΑΡΠΑΓΗ" ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ - ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ "ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ"...

 Αργά, χτες Παρασκευή, μάθαμε για την απόφαση του Διοικητή της ΥΠΕ να "δωρίσει" το μηχάνημα της οστικής πυκνότητας στο "Αγ. 'Ολγα".

Όπως έχουμε τονίσει πρόσφατα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κλείσουμε τα μάτια και να αποδεχτούμε να χάσει το νοσοκομείο εργαστήρια και λειτουργίες που μέχρι πρόσφατα προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στους ασθενείς μας.
   Αντίθετα με άλλους, υψηλούς ή χαμηλότερους "παράγοντες", δεν έχουμε την αντίληψη ότι το νοσοκομείο είναι "αμπέλι του παππού μας" και μπορούμε να μοιράζουμε τα ιμάτιά του κατά πως βολεύει. Μας καθοδηγεί η λογική που λέει πως το Α. Φλέμιγκ δεν περισσεύει, πρέπει να μείνει ανοιχτό, δημόσιο και σε πλήρη λειτουργία, με τους τρεις αυτούς όρους να είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για μας. Γιατί ξέρουμε πως μπορεί να είναι τυπικά ανοιχτό, αλλά να απαξιωθεί τόσο από υπηρεσίες και προσωπικό, ώστε στην πράξη να ακυρωθεί η λειτουργία του, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που σαν κοράκια τριγυρνούν στα βόρεια προάστια. Επιπλέον, γνωρίζοντας και τις "αγαθές" προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας, που προσπαθεί κοντά ένα χρόνο τώρα να ξεπεράσει τις αντιδράσεις των κατοίκων και των εργαζομένων, έχουμε κάθε λόγο να προασπίζουμε με πείσμα τις λειτουργίες και υπηρεσίες που προσφέρει το Α. Φλέμιγκ.
 Δικαιολογημένα λοιπόν αντιδράσαμε άμεσα. Αρχίσαμε μάλιστα να ετοιμάζουμε, μέσα στο Σαββατοκύριακο, κινητοποίηση με ενημέρωση του τύπου και κάλεσμα στο λαό της περιοχής να υπερασπίσει, για μια ακόμα φορά, το νοσοκομείο. 
   Ενημερωθήκαμε όμως πως η απόφαση θα ανακληθεί και πως ήδη ετοιμάζεται χώρος λειτουργίας του εργαστηρίου οστικής πυκνότητας με την ευθύνη του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος. Κάτι που δεν γνώριζε  η διοίκηση της ΥΠΕ και ...προκειμένου να μην κάθεται το μηχάνημα είπε να το δώσει αλλού (!!!)
Και γιατί η ΥΠΕ δεν σκέφτηκε το προφανές, να λειτουργήσει δηλαδή ξανά το εργαστήριο όπως και πριν, καθώς είναι καθ' όλα έτοιμο και εγκατεστημένο; Ρωτάμε εμείς.
Είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν πολλά τέτοια εργαστήρια στα βόρεια. Μήπως όσοι ονειρεύονται "Πάρκο Υγείας" θέλουν να "καθαρίσουν" την περιοχή τους από τον ανταγωνισμό;


ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ ΟΜΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΙΣΩ - ΟΠΩΣ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ - ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΜΑΣ (ΞΑΝΑ) ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.