-->

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Αναρτούμε στη συνέχεια την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ που σε συνάρτηση με τις αντίστοιχες αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ καθορίζει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων και δράσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων σχετικά με το ζήτημα των αξιολογήσεων. Περισσότερα και πιο συγκεκριμένα σύντομα.



ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Ε. 29-4-2014

Η Ε.Ε. συνεδρίασε την Τρίτη 29-4-2014 προκειμένου να προετοιμάσει και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις για τα ζητήματα της Υγείας και την απόσυρση του Νόμου των Αξιολογήσεων (Ν.4250/2014). Με βάση την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και τις προτάσεις που κατατέθηκαν αποφασίστηκε το εξής Πρόγραμμα Δράσης:

Μαζικές παραστάσεις Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων και Εργαζομένων προς τις Διοικήσεις απαιτώντας να μην καταθέσουν τις προβλεπόμενες ποσοστώσεις ανά υπηρεσία (έως 18 Μάη), γνωστοποιώντας ότι σε περίπτωση που ορίσουν ποσοστώσεις θα πραγματοποιήσουν καταλήψεις διαρκείας.
15νθήμερο Δράσεων για την ακύρωση στη πράξη του Νόμου 4250/2014 των Αξιολογήσεων.
Από Δευτέρα 5 Μαΐου έως Παρασκευή 16 Μαΐου σε όλα τα Νοσοκομεία ορίζονται Γενικές Συνελεύσεις και Περιοδείες με παρουσία Γενικών Συμβούλων της ΠΟΕΔΗΝ.
Στις συνελεύσεις θα προωθείται και θα στηρίζεται το πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ που προβλέπει την προκήρυξη απεργίας, προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση. Αξιολόγηση που θα χρησιμοποιηθεί για νέες διαθεσιμότητες, απολύσεις εργαζομένων και ανακατανομής του ίδιου μισθολογικού κόστους μεταξύ των υπαλλήλων. Η Απόφαση αφορά όλους όσους κληθούν να λάβουν μέρος με οποιοδήποτε ρόλο (αξιολογούμενοι και αξιολογητές)
Την συλλογή υπογραφών από ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που θα δηλώνουν την απόφασή τους να μην συμμετέχουν στις αξιολογήσεις που προωθεί η κυβέρνηση και την κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης στο Σωματείο.
Να ενημερωθεί το σύνολο των εργαζομένων (ιδιαίτερη βαρύτητα στους εργαζομένους του κυκλικού ωραρίου) με περιοδείες σε όλες τις βάρδιες και να επιδιωχθεί από τα Σωματεία να υπογράψει το σύνολο των εργαζομένων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία – ΕΚΑΒ – Πρόνοια – ΠΕΔΥ.
• Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναδείξουμε τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών Υγείας και την απόσυρση του Νόμου της Αξιολόγησης, που προκύπτουν από τις Μνημονιακές Πολιτικές καθώς επίσης η ανάδειξη των χιλιάδων υπογραφών των εργαζομένων που είναι ενάντια στην αξιολόγηση.
• Στις 20 Μαΐου νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα εκτιμήσει τις παρεμβάσεις και να αποφασίσει την κλιμάκωση των δράσεων υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας για τις αξιολογήσεις.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.