-->

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! - Γράμμα από πρώην και νυν...

Συνάδελφοι που με τις διαθεσιμότητες "απομακρύνθηκαν βιαίως" από το Φλέμιγκ αλλά και αρκετοί από τους εναπομείναντες, ανακάλυψαν τυχαία την φωτογραφική διάταξη που αναφέρεται παρακάτω και τη χρήση της από την πρώην Διοικήτρια κ. Οικονόμου. Μας έστειλαν λοιπόν το παρακάτω κείμενο, που νομίζουμε είναι αρκετά σημαντικό για να δημοσιευτεί στην κύρια σελίδα μας.
Αυτά...Για να μη μας λένε ορισμένοι πως "παίζουν" μόνο για τη φανέλα! 

Με φωτογραφική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο 3730/08 (ΦΕΚ 262Α) στο άρθρο 26 δίνεται η δυνατότητα μετάταξης σ' όσους Δημοσίους Υπαλλήλους διετέλεσαν Διοικητές ή Υποδιοικητές νοσοκομείων σ' οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου επιθυμούν με απλή αίτησή τους και σχετική απόφαση του αρμόδιου ή των συναρμόδιων υπουργών.
Με βάση αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση παρακάμπτεται το σύνολο των διαδικασιών μετάταξης που προβλέπονται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και άλλες διατάξεις και υπάρχει επιλεκτική και ευμενής μεταχείριση των συγκεκριμένων αυτών προσώπων.
Άλλοι εργαζόμενοι παιδεύονται χρόνια ολόκληρα για μια απλή μετάταξη από υπηρεσία σε υπηρεσία, συχνά και μέσα στην ίδια υπηρεσία (ανωτεροποίηση) ή από περιοχή σε περιοχή, ακόμη κι αν έχουν σοβαρούς προσωπικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς ή άλλους λόγους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που δεν εγκρίνεται η μετάταξή τους με την επίκληση ''υπηρεσιακών αναγκών''.
Κάποιοι, λοιπόν, είναι ''πιο ίσοι'' από τους άλλους, με κύριο “προσόν” τους ότι διετέλεσαν σε πολιτικές θέσεις και τη “διασύνδεσή τους” με την εκάστοτε κυβέρνηση.
Κατά τα άλλα ''κόπτεται'' και η παρούσα κυβέρνηση για ''αξιοκρατία'' και ''διαφάνεια'', ''ισονομία'' και ''ισοπολιτεία'', την ίδια στιγμή που εφαρμόζει την κακόφημη αξιολόγηση για να ξεπετάξει απ' το Δημόσιο (να βγάλει σε διαθεσιμότητα και να απολύσει) δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Για να μη μιλήσουμε για τις παχυλές καθαρές αποδοχές Διοικητών και Υποδιοικητών φορέων του Δημοσίου σε εποχές άγριας λιτότητας και περικοπών για το σύνολο των εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, πράγμα γνωστό στο πανελλήνιο.
Τη συγκεκριμένη διάταξη χρησιμοποίησε και η πρώην Διοικήτρια του συγκροτήματος ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ για να βολευτεί από το Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ που δούλευε πριν τη διοικητοποίησή της στο Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς. Το θέμα είναι ότι, εκτός από αυτό το γεγονός, η συγκεκριμένη κυρία κατάφερε όσο διάστημα ήταν Διοικήτρια (υλοποιώντας την πολιτική τρόικας και κυβέρνησης) να κλείσει 2 νοσοκομεία (Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στη Ραφήνα και 1ο ΙΚΑ Παπαδημητρίου στην Πεντέλη) και να διαλύσει άλλο ένα (ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ στα Μελίσσια) υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα και το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ στα Βριλήσσια.
Άξιος πραγματικά ο μισθός της και οι υπηρεσίες που προσέφερε στ' αφεντικά της.
Γι' αυτό και την αντάμοιψαν.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην κλείσουν άλλα και να επαναλειτουργήσουν όσα νοσοκομεία έκλεισαν, για το δικαίωμά μας στη δουλειά και για το δικαίωμα του λαού στη πλήρη και δωρεάν περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις.


ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.