-->

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πείτε μας όλη την αλήθεια, κύριε υπουργέ της Υγείας...

Εντός των καθορισμένων στόχων των προϋπολογισμών τους βρίσκονται για το πρώτο τετράμηνο του 2014 όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας...

Στην ως άνω διαβεβαίωση προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Μαϊου (βλ. σχετικό ρεπορτάζ του ygeia360.gr) ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια της εισηγητικής ομιλίας του στην τακτική σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με το σύνολο των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας.
Η πλήρης και ειλικρινής διατύπωση, όμως, θα ήταν η εξής:

Εντός των καθορισμένων στόχων των προϋπολογισμών τους βρίσκονται για το πρώτο τετράμηνο του 2014 όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας, επειδή έχουμε καταφέρει να αποκλείσουμε 2 εκατ. κατοίκους της χώρας από την πρόσβαση στην δημόσια δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι;

Από: ygeia360

Σημ. Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο, να σημειώσουμε πως τις τελευταίες μέρες βομβαρδιζόμαστε με "μέτρα" και "δράσεις" του υπουργείου. Για τους ανασφάλιστους, για τη "θεραπευτική συμμαχία" κλπ κλπ. Δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, αλλά πως να κλείσουμε τα μάτια και να αγνοήσουμε την εμπειρία μας; Αν δεν είναι ολοσδιόλου επικοινωνιακή απάτη - όπως περιγράφει και η είδηση -, στην καλύτερη περίπτωση θα μας προσφέρουν ασπιρίνες, όχι για τον πονοκέφαλο αλλά για πολύ σοβαρότερες "αρρώστειες". Με ασπιρίνες λοιπόν οι καρκινοπαθείς δεν ...ικανοποιούνται. Ακόμα και τώρα, κλείνουν σχετικά τμήματα σε νοσοκομεία - και δεν ενοούμε την εθελοντική του Σωτηρία που τελικά θα μείνει - Ακόμα και τώρα έρχονται νέα λουκέτα, άσχετα αν βαφτίζονται με άλλο, λιγότερο εντυπωσιακό όνομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.