-->

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΕΣ, ΜΙΑ Ή ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΡΔΙΑ - ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

   Άλλος ένας κρίκος προστίθεται στην αλυσίδα των άσχημων εξελίξεων για το Νοσοκομείο που τον τελευταίο καιρό όλο και μακραίνει. Επόμενη συνέπεια της έλλειψης προσωπικού και της απόλυσης του προσωπικού του συνεργείου που βοηθούσε είναι η διανομή φαγητού στους αρρώστους να γίνεται από ελάχιστο πλέον προσωπικό. Για όλο το νοσοκομείο δεν υπάρχουν πάνω από δύο τραπεζοκόμες, ενώ υπάρχουν και βάρδιες που καλύπτονται με ένα μόνο άτομο. Οι συνάδελφοι αυτοί πραγματικά έχουν εξουθενωθεί. Οι ασθενείς, όπως είναι φυσικό, καθυστερούν να φάνε ενώ κανείς μας δεν θέλει να σκεφτεί τι θα γίνει αν κάποιος αρρωστήσει. Σε συνάντηση που είχαμε για το θέμα με την Αναπληρώτρια διοικήτρια μας ενημέρωσε ότι πρόκειται να έρθει μια συνάδελφος από το Σισμανόγλειο να βοηθήσει και αναμένεται να μετακινηθεί άλλη μία, παλιά τραπεζοκόμα του Φλέμιγκ, από άλλο Νοσοκομείο. Αν και δεν πρόκειται για οριστική και αξιόπιστη λύση, τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει ως σήμερα και το προσωπικό αναγκάζεται να δουλεύει ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια της αντοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως συνάδελφος με χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, που υποφέρει, δεν μπορεί να λείψει ούτε ώρα, καθώς το κενό που θα δημιουργηθεί δεν μπορεί να καλυφθεί.
   Είναι προφανές που οδηγεί αυτή η κατάσταση. Σκόπιμα η διοίκηση οδηγεί την κατάσταση σε αδιέξοδο. Είμαστε παραπάνω από βέβαιοι πως και στην περίπτωση της διανομής φαγητού κλπ σύντομα θα εμφανιστεί (μπροστά στο "αδιέξοδο" βεβαίως) ο κατάλληλος εργολάβος. Το κόλπο είναι στημένο.
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.