-->

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Αμφιλεγόμενη "ξαφνική" ανάθεση. (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!)

Αμφιλεγόμενη "ξαφνική" ανάθεση


Ερωτηματικά δημιουργεί απόφαση του υπουργείου Υγείας με την οποία αναθέτει σε ιδιώτη την οικονομική και λειτουργική απόδοση των νοσοκομείων του ΕΣΥ για τα έτη 2012 και 2013. Το έργο που δίδεται με απευθείας ανάθεση και θα κοστίσει περισσότερα από 8.500 ευρώ αφορά στην ανάλυση και ερμηνεία δεικτών όπως: συνολικό και φαρμακευτικό κόστος ανά ασθενή και ανά ημέρα νοσηλείας, μέση διάρκεια διαμονής και αριθμός ιατρών / νοσηλευτών ανά κλίνη, Αριθμός εγχειρίσεων ανά ασθενή.
Δηλαδή τα στοιχεία τα οποία συλλέγει το ESYnet και μέχρι πρόσφατα ανέλυε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, χωρίς καμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας.
Επίσης, σύμφωνα με εργαζομένους στον Ευαγγελισμό, το έργο ανατίθεται στον εκδοτικό οίκο «Ελεύθερη Σκέψις» (http://www.eleftheriskepsis.gr)
Οι συγκεκριμένες εκδόσεις σύμφωνα με καταγγελία και του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών και υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτή Δημήτρη Βαρνάβα εξειδικεύονται σε βιβλία «ακροδεξιού περιεχομένου», βιβλία όπως π.χ. «ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΛΥΚΟΙ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ».
Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη ανάθεση. Αφενός γιατί θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας για ένα έργο που είναι στο πλαίσιο υποχρεώσεων του γενικού γραμματέα του υπουργείου και αφετέρου τι εξειδίκευση έχει η συγκεκριμένη εκδοτική εταιρεία στο χώρο της υγείας.
Μάλιστα  "άσπονδοι φίλοι" του υπουργού Υγείας λένε ότι βαρύνουσα απόφαση στη στην ανάθεση του συγκεριμένου έργου έπαιξε ότι παλιός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ο υπεύθυνος διαχειριστής της εκδοτικής εταιρείας. Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική απόφαση εδώ.

Από: healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.