-->

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι, ήδη θα έχετε ενημερωθεί για τη στάση των Σωματείων των τριών νοσοκομείων της περιοχής, σχετικά με την  "αξιολόγηση". Θυμίζουμε επιγραμματικά:

1. Εγινε συννενόηση των Σωματείων στην προσπάθεια να συντονιστεί και να ενισχυθεί η αντίδραση των εργαζομένων προκειμένου να μην περάσει ο κατάπτυστος νόμος.
2. Προχωρήσαμε σε από κοινού παράσταση στη Διοίκηση, ζητώντας να μην προχωρήσει στη διαδικασία και στον υπολογισμό ποσοστών άριστων, καλών και άχρηστων υπαλλήλων.



3. Προγραμματίσαμε συνελεύσεις - συγκεντρώσεις προσωπικού προκειμένου να αναλυθεί η εφιαλτική προοπτική της αξιολόγησης, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τον προγραμματισμό ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ αλλά και για την ανάγκη ξεπεράσματος της και προχώρημα παραπέρα, με ουσιαστικότερα βήματα, τον αγώνα μας.
Οι συγκεντρώσεις - συνελεύσεις σε Σισμανόγλειο και Φλέμιγκ, κατέδειξαν την ομόφωνη διάθεση των εργαζομένων να αντιδράσουν, να μην συμμετέχουν στη διαδικασία, να καταργήσουν το νόμο. Ως τώρα το κλίμα που εισπράτουμε τόσο από τα δικά μας νοσοκομεία, όσο και από τα υπόλοιπα της χώρας είναι κλίμα οργής, αγανάκτησης και διάθεση για αντίσταση στο υποχρεωτικό "χαρακίρι" που μας υποχρεώνει η κυβέρνηση με την "αξιολόγηση".
Το "ΠΑΙΔΩΝ" έχει προγραμματίσει τη συνέλευσή του για τη Δευτέρα, όπου και εκεί αναμένεται η ίδια απόφαση καταδίκης του νόμου και καθολικής αντίστασης στην εφαρμογή του.
4. Τα Σωματεία άμεσα θα συναντηθούν και θα συζητήσουν, προκειμένου να κλιμακώσουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας. Ήδη έχει συζητηθεί η ανάγκη να απευθυνθούμε στην τοπική κοινωνία, να ενημερώσουμε για τις πραγματικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης - Τρόϊκας που και μέσα πό την "αξιολόγηση" σκοπό έχουν να κλείσουν νοσοκομεία, να ξεπουλήσουν εργαστήρια και 
υπηρεσίες, να αρπάξουν ό,τι έχει απομείνει  ακόμα στην τσέπη του ταλαίπωρου λαού μας.





5. Με όλες μας τις δυνάμεις θα συμμετάσχουμε στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 24/5 που κύρηξε η ΠΟΕΔΗΝ και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Πιθανότατα, με απόφασή της η ΑΔΕΔΥ θα κυρήξει απεργία σ' όλο το Δημόσιο Τομέα την ίδια μέρα.
   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο, είναι ενάντια σ' αυτή τη μεθόδευση που σκοπό έχει, να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και να τιμήσει η κυβέρνηση την συμφωνία με ΤΡΟΙΚΑ-ΔΝΤ-ΕΕ για απολύσεις.
Τα αποτελέσματα που άμμεσα θα υποστούμε, αν προχωρήσει η κυβερνητική "αξιολόγηση" είναι:
α. Δημιουργία δεξαμενής έτοιμων θυμάτων, που θα πέσουν στο βωμό των χιλιάδων απολύσεων που ήδη έχουν δεσμευτεί να κάνουν στο δημόσιο.(Αρχικά 15.000 υπάλληλοι θα απολυθούν το '14! - δηλώσεις Μητσοτάκη στον real fm 16/4/14). Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι συγχωνεύσεις - κλεισίματα υπηρεσιών και δομών, στην περίπτωσή μας ολόκληρων Νοσοκομείων προκειμένου να προκύψουν οι αριθμοί...
β. Με την ποσόστοση του 15%, αναγκαστική "ανακύλωση" όλου του προσωπικού σταδιακά, με τελική κατάληξη σε μερικά χρόνια να μην υπάρχει καθόλου μόνιμη δουλειά, ο μισθός να είναι ο μισός ακόμα και από το σημερινό. Έρχεται εξ' άλλου νέο μισθολόγιο και ατομικός μισθός ανάλογα με το βαθμό. Θα βάζει πρόστιμο στους κακούς και bonus στους"άριστους". Ακόμα ξερίζωμα κάθε αντίστασης των εργαζομένων και κατάργηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Θα πρέπει να μην μιλάς να μη διαμαρτύρεσαι, να είσαι αρεστός στους προϊσταμένους σου και ταυτόχρονα να κοιτάς πως θα "φας" το διπλανό σου αφού δεν αρκεί να είσαι καλός υπάλληλος, πρέπει απαραίτητα να είσαι καλύτερος από το συνάδελφό σου και ας κάνετε ακριβώς την ίδια δουλειά.
γ. Δημιουργία μιας ολιγάριθμης κάστας στελεχών που καμμία σχέση δεν θα έχει με τον κόσμο την βάρδιας, του "γκισέ" και της "λάντζας", αφού δεν θα έχει δουλέψει ποτέ στη "βάση".  Θα πατάει στο λαιμό κάθε υφιστάμενο προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.
Αυτονόητο είναι πως  "παράπλευρη" αλλά εξίσου σημαντική απώλεια θα έχει ο λαός που θα δεί νοσοκομεία και υπηρεσίες να κλείνουν ή να συρρικνόνωνται τραγικά, που θα δεί να καταργείται οτιδήποτε "δωράν" έχει ακόμα απομείνει. Που θα πρέπει να ταλαιπωρείται σε ατέλειωτες ουρές για μια απλή συνταγή η εξέταση. Που θα πρέπει να ζητιανεύει υπηρεσίες στα κοινωνικά ιατρεία και φροντιστήρια. Που θα πρέπει να πεθάνει αν δεν έχει λεφτά! Τόσο απλά!

Γι' αυτό αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους και πρέπει να τον δώσουμε χωρίς αυταπάτες. Κανείς δεν θα αγωνιστεί για μας. Είναι ανάγκη να καταλάβουμε πως, όσο και αν βοηθούν, όσο και αν συσπειρώνουν, την προοπτική και την τελική έκβαση του αγώνα δεν θα την κρίνουν τα δικαστήρια, ούτε τα κείμενα υπογραφών. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!  Πάντα η εξουσία θα υπερτερεί σ' αυτό το πεδίο.


ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. 


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ. ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,  ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.