-->

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή η συγκέντρωση εργαζομένων στο νοσοκομείο. Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγκεντρώσεων και προχωράμε μαζί!

Πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή η συγκέντρωση εργαζομένων στο νοσοκομείο. 
Παρά το γεγονός πως είναι πλέον πολύ δύσκολο με την έλλειψη προσωπικού και τους εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, έγινε μια καλή συγκέντρωση στον 4ο όροφο. Παρόντες ήταν ο παλιός εργαζόμενος στο νοσοκομείο, Σ. Παπακωνσταντίνου με την ιδιότητα του συμβούλου της ΑΔΕΔΥ. Εκτίμησε πως η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και στην υγεία ειδικότερα θα ενταθει ακόμα περισσότερο και πως ο μόνος τρόπος για να απαντηθεί είναι να αναπτυχθεί και να δυναμώσει μαζικό κίνημα, να ξεδιπλωθούν απεργιακοί αγώνες. Παράλληλα εξέφρασε και την αντίθεσή του στη συνδικαλιστική ηγεσία ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ που δεν προωθεί αγωνιστική γραμμή και κατεύθυνση σπέρνοντας αυταπάτες και απογοήτευση στους εργαζόμενους.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνάδελφος πρόεδρεος του Σωματείου  εργαζομένων του Σισμανογλείου Ν. Αναφερόμενος, εκτός των άλλων, και στο πρόγραμμα δράσης που από κοινού έχουμε αποφασίσει τα τρια Νοσοκομεία να προτείνουμε στις συνελεύσεις.
   Απο μεριάς του Σωματείου έγινε αναφορά
τόσο για το ζήτημα της αξιολόγησης, όσο και για την εκτίμηση που διαμορφώσαμε από τις συναντήσεις που είχαμε με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου. Είναι φανερό πως με σταθερά βήματα προωθούν τη συρρίκνωση, την απαξίωση και την αδυναμία ουσιαστικής λειτουργίας του Φλέμιγκ με σκοπό το κλείσιμό του. Αυτό δείχνει τόσο η περιρέουσα ατμόσφαιρα και οι διάφορες "διαρροές" όσο και οι ενέργειες της διοίκησης. Παράδειγμα η απόφαση για κοινή εφημερία του αναισθησιολογικού τμήματος, που εκτός από το γεγονός πως με τα σημερινά ισχόντα είναι παράνομη, θα οδηγήσει εντέχνως στην απαξίωση του Χειρουργικού Τομέα και στη μείωση των επεμβάσεων που ήδη πραγματοποιούνται. Από την άλλη η αυξανόμενη προσέλευση του κόσμου, παρά το φανερό "κράτημα" του ΕΚΑΒ, αποδείχνει πως η περιοχή έχει ανάγκη το Νοσοκομείο και όλες του τις λειτουργίες. Είναι χαρακτηριστικό, και όχι μοναδικό, το γεγονός πως σταδιακά αυξάνονται οι χειρ/κες επεμβάσεις, κοντεύοντας να φτάσουν σε αριθμό την προ διαθεσιμότητας εποχή. Η διαφορά είναι ότι τώρα γίνονται χάρη στην αυτοθυσία του μισού προσωπικού που έχει απομείνει. Αυτόν τον Τομέα θέλει να χρησιμοποιήσει η Διοίκηση σαν "Δούριο ίππο" του ξηλώματος. Γνωρίζουμε άλλωστε όλοι πολύ καλά πως "κανονικό Νοσοκομείο" που συμμετέχει σε εφημερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς χειρουργικό τομέα. 
   Οι εργαζόμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη να αναπτυχθεί ένα κίνημα αντίστασης στο επιχειρούμενο κλείσιμο, που θα συμπεριλάβει εκτός από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το λαό της περιοχής, όλους τους φορείς, συλλογικότητες κλπ που αντιλαμβάνονται την περίθαλψη ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει με κάθε τρόπο να υπερασπίσουμε.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης τα Σωματεία παραυρέθηκαν σε αντίστοιχη διαδικασία στο Παίδων. Και εκεί, έκδηλη ήταν η ανησυχία των συναδέλφων, τόσο για το ζήτημα της αξιολόγησης, το κλείσιμο της κουζίνας που αντιμετωπίζουν εκεί αλλά και το μέλλον του νοσοκομείου γενικότερα. Έγινε και εκεί μια καλή συζήτηση.  Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη διάθεσή τους για αντίσταση, υπάρχουν και παρατάξεις ή άτομα  που επιδιώκουν να διασπάσουν, να διαφοροποιήσουν, "να τα βρούν".  Οι εργαζόμενοι πάντως έχουν καταλάβει πως η κρισιμότητα της περιόδου είναι τέτοια που δεν χωράει "ελιγμούς". Αυτό ας το πάρουν όλοι υπ' όψη τους.

Τη Δευτέρα θα μαζευτούν οι συνάδελφοι στο Σισμανόγλειο και έτσι θαολοκληρωθεί ο κύκλος των Συνελέυσεων/Συγκεντρώσεων. Αναμένεται να εγκριθεί και εκεί το πρόγραμμα δράσης που έχει προταθεί και να πάρει την οριστική του μορφή.

Θα ανακοινωθεί λοιπόν και πρέπει να κάνουμε όλοι το καλύτερο για να στεφθεί απο επιτυχία. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να αγωνιστούμε! Για τη ζωή, τη δουλειά μας, τα Νοσοκομεία και τη δωρεάν Περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.