-->

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ! ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!

   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες (19/6/14) η σύσκεψη φορέων, παρατάξεων και συλλογικοτήτων για το ζήτημα της υπεράσπισης των νοσοκομείων της περιοχής. Επιβεβαιώθηκε από την παρουσία  εκπροσώπων πάνω από δεκαπέντε Σωματείων εργαζομένων όσο και  κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων, συνελεύσεων...ότι η κοινή απόφαση των τριών Σωματείων εργαζομένων των Νοσοκομείων που βρίσκονται υπό ενιαία Διοίκηση(Σισμ/γλειο - Α. Φλέμιγκ - Παίδων Πεντέλης) ήταν επιβεβλημένη και επίκαιρη.
   Έγινε ενημέρωση γύρω από τα ζητήματα της περίθαλψης, την κατάσταση των Νοσοκομείων, τα προβλήματα και τα τραγικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα σχέδια Διοίκησης και Υπουργείου - Κυβέρνησης για νέα κλεισίματα και συρρίκνωση Νοσοκομείων, με αιχμή για αυτή την περίοδο, την επιφαινόμενη υποβάθμιση, αλλαγή χαρακτήρα ή ακόμα και κλείσιμο του Φλέμιγκ. Αναφέρθηκε πως το "όχημα" γι΄αυτές τις εξελίξεις θα είναι και η επιχειρούμενη "αξιολόγηση" των υπαλλήλων. (Απ΄αυτή την άποψη αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο τους "Δημόσιους")
   Όπως είναι φυσικό ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και έγινε κριτική, τόσο για την πολιτική που ασκείται στην περίθαλψη αλλά και για την κατάργηση κάθε κοινωνικής παροχής και δωρεάν υπηρεσίας στα λαϊκά στρώματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στάση, διαχρονικά, των δημοτικών παρατάξεων και δημάρχων, ορισμένοι από τους οποίους στην πράξη στήριξαν τις επιλογές του Υπουργείου και την πολιτική διάλυσης της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.
  Παρ' όλες τις διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν, κάτι το οποίο δεν είναι αρνητικό σε μια δημοκρατική και ανοιχτή συζήτηση, είναι σημαντικό πως όλοι οι παρευρισκόμενοι στάθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης να υπερασπίσουμε τα νοσοκομεία, να αποτρέψουμε εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής τη συρρίκνωση και τα λουκέτα.
   Εξ' άλλου, oi "πύρινοi λόγοi" μπορούν να είναι εύκολοι για τον καθένα όσο δεν υπάρχει δράση και ζωντανή διεκδίκηση. Όταν έρχεται η ώρα του "δια ταύτα" κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. 
   Επίσης, συμφωνία και δέσμευση για την συμμετοχή τους ,υπήρξε από τους παρευρισκόμενους για την προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου τη Δευτέρα 23/6.
   Ευτυχώς η πρόταση των Σωματείων Εργαζομένων είναι πρόσκληση για δράση. Πρόσκληση για  δημιουργία ενωτικού και μαζικού κινήματος υπεράσπισης των Νοσοκομείων και του δικαιώματος του λαού στην δωρεάν περίθαλψη.
ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
   Θετικό, εν τέλει, το πρόσημο της σύσκεψης. Πιστεύουμε ότι μπορεί να σηματοδοτήσει μια περίοδο κινητοποιήσεων με συμμετοχή όλου του λαού της ευρύτερης περιοχής. Οι ανάγκες της περιόδου μάλιστα απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση. Συμπεριλαμβάνουμε λοιπόν στους "συμμάχους" και καλούμε σε ξεσηκωμό όχι μόνο τους υγειονομικούς αλλά και τους εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων, εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 10 πμ. - ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ:

Συνέντευξη τύπου τη Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 και ώρα 13μμ στο Νοσοκομείο Φλέμιγκ
Συγκέντρωση - Συζήτηση για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιοχής τη Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 και ώρα 19μμ. Θα ακολουθήσει Μουσική Εκδήλωση.


    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.