-->

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: "ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΎΝ" ΕΙΠΕ Η ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ...

   Έστω και με καθυστέρηση, αξίζει να ενημερώσουμε πως έγινε την Πέμπτη (5/6) το απόγευμα το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις - διαθεσιμότητας και ταυτόχρονα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
   Οι συναδέλφισσες δίνουν έναν ανυποχώρητο και μεγαλειώδη αγώνα πολλούς 9 μήνες τώρα, γι' αυτό άλλωστε έχουν και αυτά τα αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια δύο δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν την απόλυσή τους παράνομη!
  Στο συλλαλητήριο, που όπως αποδείχτηκε, οργανώθηκε κάτω από την πίεση του κόσμου, στήριζαν - υποτίθεται ΓΣΕΕ και ΕΚΑ. Στα λόγια, γιατί στην πράξη δεν εμφανίστηκαν. Πάντως, αντίθετα απ' ότι αναμενόταν, είχε αρκετό κόσμο. Συμμετείχαν Σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις και συλλογικότητες από πολιτικούς χώρους. Με μικρό μπλόκ, διακριτά - σε μικρή απόσταση, συμμετείχαν και συνάδελφοι από το ΠΑΜΕ.
  Η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία.

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ: Η ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ Η ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!


Είπε στον χαιρετισμό της η εκπρόσωπος των καθαριστριών, που χτυπημένη από τα ΜΑΤ στεκόταν με πατερίτσες. 
Δείτε το παρακάτω απόσπασμα. Είναι δύο μόνο λεπτά και αξίζει παραπάνω από τις εμπνευσμένες ομιλίες όλων των εργατοπατέρων μαζί. (Αυτή βλέπεις είναι μόνο καθαρίστρια...)



Όσο για μας, ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!, Δείχνει πως παρά τα προβλήματα, τις δυσκολίες, το νήμα των εργατικών αγώνων δεν κόβεται. Από τις μεγάλες απεργίες πρίν μερικά χρόνια στον ηρωϊκό αγώνα των Χαλυβουργών και τώρα από τις καθαρίστριες πρέπει να μεταδοθεί σ' όλους τους εργαζόμενους για να σταματήσουν οι απολύσεις - διαθεσιμότητες, για δωρέν παιδεία και υγεία, για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.