-->

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΑΔΕΔΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ!

ΣΗΜ. Αναρτούμε  παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, (με μικρή καθυστέρηση λόγω τεχνικού σφάλματος) σχετικά με την κατάσταση στο Α. Φλέμιγκ και την απαίτηση του λαού και των εργαζομένων να μείνει ανοιχτό με πλήρεις παροχές περίθαλψης.Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας και την ενημέρωση που έγινε από το Σωματείο, (σχετικά με το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, τις μετακινήσεις - έλλειψη προσωπικού και γενικότερα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει το Νοσοκομείο). 
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να σταθεί ενεργά και μαχητικά στο πλευρό μας, να στηρίξει και να συντονίσει δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην κλείσει ούτε το Φλέμιγκ, ούτε τα ψυχιατρικά που είναι τώρα στο στόχαστρο αλλά ούτε κανένα άλλο Νοσοκομείο και δομή περίθαλψης.
ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ, ΕΠΙΜΟΝΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ! 


LogoΗμερομηνία: 04/08/2014
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Εδώ και ένα περίπου χρόνο, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» όπως και σε δεκάδες άλλα, βιώνουν τη συνεχή απαξίωση και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών του.
Μετά τη διαθεσιμότητα περίπου του μισού προσωπικού (300 εργαζομένων), που μετακινήθηκε σ’ άλλα Νοσοκομεία, η πρόθεση της Κυβέρνησης ήταν να ακολουθήσει και το «Φλέμιγκ» τη μοίρα άλλων Νοσοκομείων στα οποία μπήκε «λουκέτο». Η έντονη αντίδραση των εργαζομένων και η δυναμική συμπαράσταση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής απέτρεψε το κλείσιμό του ή στην καλύτερη περίπτωση την υποβάθμισή του σε κέντρο υγείας με μόνο τη διατήρηση των εξωτερικών ιατρείων.
Έτσι παρέμεινε και συνεχίζει να λειτουργεί ως νοσοκομείο, που εφημερεύει, νοσηλεύει και εξυπηρετεί ασθενείς υπό ενιαία διοίκηση με το «Σισμανόγλειο», καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού.
Παρ’ ότι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής απέτρεψαν το κλείσιμό του, η πραγματικότητα είναι τραγική για εργαζόμενους και ασθενείς. Το νοσοκομείο αποδεκατίστηκε τόσο από προσωπικό, όσο και από υπηρεσίες. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, δεν εγκατέλειψαν το σχέδιο κλεισίματος του Νοσοκομείου, όχι με «ξαφνικό θάνατο», φοβούμενοι τις αντιδράσεις, αλλά δια της αφαίμαξης, της εγκατάλειψης, της εξουθένωσης και της έλλειψης προσωπικού.
Πρόσφατα, σε τρεις αλλεπάλληλες απόπειρες, εργαζόμενοι και κάτοικοι απέτρεψαν την αποξήλωση και «αρπαγή» ενός σύγχρονου και πλήρως λειτουργικού μηχανήματος οστικής πυκνότητας που λειτουργούσε στο νοσοκομείο και από πέρυσι, παραμένει εκτός λειτουργίας.
Είναι φανερό πως και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στην προσπάθεια σταδιακής απαξίωσης και κλεισίματος του Νοσοκομείου. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της Διοίκησης με τον ίδιο σκοπό. Για παράδειγμα, συνεχώς εκδίδονται αποφάσεις για μετακινήσεις των λιγοστών εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία ολόκληρων υπηρεσιών και να ταλαιπωρούνται ασθενείς στριμωγμένοι σε ουρές για ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Η έλλειψη νοσηλευτών/τριων, προσωπικού εργαστηρίων, διοικητικών υπαλλήλων είναι τραγική. Οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν μπορούν να πάρουν άδειες και ρεπό αλλά αναγκάζονται συχνότατα να δουλεύουν – απλήρωτοι – πέρα από το ωράριό τους, προκειμένου να λειτουργούν στοιχειωδώς οι υπηρεσίες. Η εφημέρευση του Νοσοκομείου σε λίγο δεν θα μπορεί να συνεχιστεί από έλλειψη γιατρών.
Πέρα από τα υπαρκτά προβλήματα, παρόμοια σε όλα τα νοσοκομεία, είμαστε πεισμένοι, πως οι ενέργειες αυτές της διοίκησης είναι στοχευμένες και έχουν ως τελικό σκοπό το οριστικό λουκέτο στο Νοσοκομείο.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί, μαζί με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής – που πρόσφατα διατράνωσαν τη βούληση τους:
  • Να σταματήσει αμέσως η αρπαγή της περιουσίας του Αμαλία Φλέμιγκ.
  • Να λειτουργήσει άμεσα το μηχάνημα οστικής πυκνότητας στο Κεντρικό Κτίριο του Νοσοκομείου για να εξυπηρετήσει τους πολίτες που υποφέρουν.
  • Να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες με προσωπικό και να σταματήσουν αμέσως οι αυθαίρετες μετακινήσεις.
  • Να αποκατασταθούν όλες οι λειτουργίες του νοσοκομείου και να σταματήσει το αίσχος των άδειων θαλάμων και των κλειδωμένων εργαστηρίων την ώρα που οι πολίτες απαιτούν και δικαιούνται αναβαθμισμένες υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Δελτίο Τύπου - PDF
Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax:2103246165, Email: adedy@adedy.gradedy1@adedy.gr ::| Διαγραφή απο την λίστα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.