-->

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Προτεραιότητα το λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Επιχειρούν κλείσιμο στο μαιευτικό τμήμα του Τζάνειου για να μεταφέρουν ψυχιατρική!

ΙΣΠ: Το Τζάνειο δεν θα θυσιασθεί για την αποασυλοποίηση 
Σημ: Η ουσία είναι πως επειδή δεν είναι στη λογική τους η ανάπτυξη των δομών περίθαλψης αλλά η κατάργησή τους, δεν σκοπεύουν να  δημιουργήσουν τίποτα καινούργιο. Καθώς στην αιχμή των Τροϊκανών απαιτήσεων είναι το άρον - άρον κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων, προσπαθούν , προσωρινά, να στριμώξουν τους ψυχικά ασθενείς στα νοσοκομεία. Όπου δεν υπάρχει χώρος απλώς θα καταργήσουν κάτι άλλο. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Τζανείου και γι' αυτό διαμαρτύρεται ο κόσμος Βέβαια το να απευθύνονται για στήριξη στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και της Τρόικας  (τον υπουργό Υγείας δηλαδή που δίνει τις εντολές) είναι μάλλον ανέκδοτο.
   Γνώμη μας είναι πως φυσικοί σύμμαχοι είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός που εξυπηρετείται από το Νοσοκομείο. Σ' αυτούς πρέπει να γίνει το κάλεσμα για αντίσταση ενάντια στο κλείσιμο του Γυναικολογικού τμήματος. Θετικό πάντως είναι το γεγονός πως μετά το σούσουρο το Υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα και ως συνήθως λέει ότι "δεν υπάρχει θέμα". Μέχρι να υπάρξει...
Όσο για τα "τεχνικά κλιμάκια" που ψάχνουν χώρο για τους ψυχικά πάσχοντες, επισκέφτηκαν και τη δικιά μας Πτ. Μπόμπολα. Δεν έχουμε πάντως αυταπάτες ότι θα ξανανοίξουν την Πτέρυγα. Εκτός κι' αν δεν ενδιαφέρεται προς το παρόν η ιδιωτική πρωτοβουλία. Αλλά και πάλι είναι εξαιρετικά απίθανο να στήσουν κάτι. Είπαμε, η πολιτική τους είναι τα κλεισίματα όχι η ανάπτυξη.



Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας αλλά και όλων των κομμάτων προκειμένου να μην κλείσει το Μαιευτικό Γυναικολογικό τμήμα στο Τζάνειο και στην θέση του δημιουργηθεί αντίστοιχο ψυχιατρικό τμήμα, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, καταγγέλοντας ότι γίνονται ενέργειες εν κρυπτώ και στέλνοντας το μήνυμα «θα αντισταθούμε διότι οι πειραματισμοί στην υγεία τελείωσαν».
«Πληροφορηθήκαμε ότι ο Υποδιοικητής της Β΄ ΔΥΠΕ μαζί με τον Διοικητή του ΨΝΑ (Δαφνί) και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν (!) το Τζάνειο Νοσοκομείο, με σκοπό την δημιουργία Ψυχιατρικού τμήματος, συγχρόνως με το κλείσιμο του Μαιευτικού-Γυναικολογικού τμήματος», τονίζει ο ΙΣΠ στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:
«Για άλλη μία φορά γίνονται ενέργειες εν κρυπτώ, στις οποίες συμμετέχουν εκείνοι οι οποίοι υποβάθμισαν τις Δημόσιες Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έκλεισαν τον ΕΟΠΥΥ και δημιούργησαν το υποβαθμισμένο & υποστελεχωμένο ΠΕΔΥ.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλείσει Ιατρικά τμήματα Νοσοκομείων, τη στιγμή που τα ήδη λειτουργούντα ούτε καν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών Περίθαλψης της περιφέρειάς μας.
Όποιος «ορέγεται» κλείσιμο τμημάτων-υποβάθμιση Νοσοκομείων, τα οποία καθημερινά δίνουν τον αγώνα για ασφαλή-επαρκή-έγκαιρη Περίθαλψη στον Ελληνικό Λαό, για μας είναι καταδικαστέος. Δεν θα επιτρέψουμε να το υλοποιήσει και θα αντισταθούμε σθεναρότατα, διότι οι πειραματισμοί σε θέματα Υγείας τελείωσαν !
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ! Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε κλείσιμο Ιατρικού τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου! Απεναντίας εκκρεμεί η άμεση στελέχωση και λειτουργία του Παιδοχειρουργικού τμήματος, καθώς και η λειτουργία του Νεογνολογικού τμήματος, που μπορεί να γίνει άμεσα.
Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση όλων των Βουλευτών όλων των Κομμάτων της Αττικής, της οποίας οι πολίτες κάνουν καθημερινή χρήση των υπηρεσιών Υγείας του Τζανείου Νοσοκομείου και της ανά 4 ημέρες εφημερίας του, για να αποτραπεί οποιαδήποτε πρόθεση υποβάθμισης του Νοσοκομείου».
Όσον αφορά δε την «αποσυλοποίησης» των ψυχιατρικώς πασχόντων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, όπως αναφέρει, «είχε και έχει κατατεθειμένες προτάσεις, για τις οποίες ουδέποτε εκλήθη ως θεσμικός παράγων στις συζητήσεις, τουλάχιστον για την περιοχή ευθύνης μας, που έχουμε δύο Νοσοκομεία αμιγώς ψυχιατρικά. Θεωρούμε ότι ενέργειες θα πρέπει να γίνονται με σχεδιασμό, που να ανταποκρίνεται κατ΄ αρχήν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας, προς όφελος των ψυχιατρικώς ασθενών και του συνόλου της Δημόσιας Υγείας».
Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι δεν τίθεται κανένα θέμα κλεισίματος του Μαιευτικού Γυναικολογικού τμήματος στο Τζάνειο και η επίσκεψη του τεχνικού κλιμακίου στο εν λόγω νοσηλευτήριο είναι καθαρά τυπική, στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Το τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο απαρτίζεται από στελέχη του υπουργείου και από τον Διοικητή του ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαίτειο κ. Παύλο Θεοδωράκη, έχει επισκεφθεί όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αθήνας και θα ακολουθήσει στην συνέχεια η Θεσσαλονίκη.


Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.