-->

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΥ ΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ!


Με γιουγαϊσματα και συνθήματα έδιωξαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λ.Γρηγοράκο, από το ΠΑΓΝΗ όπου μετέβη για επίσκεψη, οι εργαζόμενοι οι οποίοι με ανακοίνωσή τους, είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του,  εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό Ίδρυμα.

   Γιουχαΐσματα κατά Λ. Γρηγοράκου στο νοσοκομείο Ηρακλείου!


 Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, ο αναπληρωτής υπουργός αρνήθηκε να παραλάβει την επιστολή που είχαν ετοιμάσει καθώς και την ανακοίνωση που προετοίμαζε την "υποδοχή" του.

Με τις εξελίξεις αυτές ο αναπληρωτής υπουργός δεν εμφανίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη υπό τον φόβο ότι και εκεί θα συναντήσει ανάλογο κλίμα.(...)


Η επιστολή :

Προς: Αν. Υπουργό Υγείας κ. Λ. Γρηγοράκο

Η επίσκεψή σας στο Νοσοκομείο μας γίνεται σε μια περίοδο ολοκληρωτικής επίθεσης της Κυβέρνησης που υπηρετείτε στα όποια εργασιακά δικαιώματα μας έχουν απομείνει και λίγο πριν την ολοκληρωτική διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΠαΓΝΗ, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας.

Ξέρουμε και ξέρετε ότι δεν έρχεστε να δώσετε λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και του νοσοκομείου μας.
Δεν σας το επιτρέπει η πολιτική σας στην Υγεία όπως τη συναποφασίζετε με την Ε.Ε. και που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει κυρίως τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και όχι τους ασθενείς, τους εργαζόμενους, το λαό.  Η πολιτική που υπηρετείτε και εφαρμόζετε μας βρίσκει καθολικά απέναντι.  Μαζί σας δε διαπραγματευόμαστε τη διαχείριση της φτώχειας και της εξαθλίωσής μας, τη συρρίκνωση και την εκχώρηση σταδιακά υπηρεσιών και τμημάτων του νοσοκομείου μας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, την εμπορευματοποίηση της υγείας.  Αγωνιζόμαστε να την ανατρέψουμε και αυτή είναι η μόνη μας επιλογή για να έχουμε προοπτική ως εργαζόμενοι και ως δημόσιο νοσοκομείο.

Δεν ήταν ανάγκη να έρθετε στο νοσοκομείο μας για να μάθετε για τις 500 και πλέον κενές θέσεις του οργανισμού του, ούτε για την αποχώρηση 300 και πλέον εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς καμιά αναπλήρωση, αφού έχετε απαγορέψει τις προσλήψεις.   Σας είναι γνωστοί οι  μειωμένοι   προϋπολογισμοί τα τελευταία χρόνια – και ειδικά φέτος – του νοσοκομείου μας, που το οδηγούν σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών-μονάδων-τμημάτων και που σε λίγες μέρες θα αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες λειτουργίας του, μέχρι και την τροφή των ασθενών, αφού έτσι έχετε αποφασίσει.

Γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι κρατούμε όρθιο του νοσοκομείο μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας, με υποστελεχωμένα όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και ολοένα αυξανόμενη εντατικοποίηση, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους ασθενείς, χωρίς να επηρεαζόμαστε από την επιδείνωση της οικονομικής μας κατάστασης, ενώ εσείς με το νέο μισθολόγιο  που ετοιμάζετε μας οδηγείτε σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση.  Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς να υπολογίσουμε την παραβίαση του ωραρίου και της πενθήμερης εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, ενώ η ανταμοιβή που μας ετοιμάζετε είναι η κατάργηση του 8ωρου, η μεγαλύτερη εργατική κατάκτηση του τελευταίου αιώνα, επιβάλλοντας 9ωρο/45ωρο.



Εργαζόμαστε σε χώρους κυρίως επικίνδυνους και ανθυγιεινούς χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας, χωρίς υγιεινή και ασφάλεια, χωρίς εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου, χωρίς γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας, που οφείλετε να μας παρέχετε.  Απεναντίας, με το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζετε μας πάτε όλους πέρα από τα 67 χωρίς να μας εντάξετε στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.  Επιπλέον των παραπάνω, μας «επιβραβεύετε» με την αξιολόγηση που τα φύλλα της έφτασαν μαζί σας σήμερα στο νοσοκομείο μας, χαρακτηρίζοντας ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς ανεπαρκείς και ανίκανους με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.

Μπορούμε να σας περιγράφουμε για ώρες πράγματα και καταστάσεις, αλλά σίγουρα θα σας τα έχουν πει κι άλλοι, τα ακούτε πλέον καθημερινά.  Σας τα έγραψε πρόσφατα και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, που επειδή τόλμησε να σας πει δυο αλήθειες την εγκαλείτε στην τάξη της πολιτικής σας.  Όμως να το ξέρετε, οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ δεν έχουμε μόνο φιλότιμο και διάθεση προσφοράς, έχουμε και αγανάκτηση, έχουμε και τη διάθεση για αγώνα

Πηγή: Cretalive.gr

Σημ. Όλοι όσοι δουλεύουμε στα Νοσοκομεία καταλαβαίνουμε απολύτως και την τραγική πραγματικότητα που περιγράφει η επιστολή των συναδέλφων αλλά και την οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων. 
Απέναντι στο θράσος τους να κάνουν επισκέψεις και να διαφημίζουν την πολιτική τους στα νοσοκομεία που κλείνουν και στους ασθενείς που πεθαίνουν  μια πρέπει να είναι η αντίδραση:
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.