-->

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Με τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ απόφαση του Εφετείου είναι νόμιμη η Απεργία - Αποχή από το καθήκον της Αξιολόγησης που προκηρύσσει το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

Από την αρχή της "μάχης" για την αξιολόγηση, σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση των συναδέλφων, είμαστε πλήρεις και κυρίως ακριβείς. Σκοπός είναι όχι μόνο να πείσουμε τους εργαζόμενους για τη στάση αντίστασης που πρέπει να κρατήσουμε, αλλά να είμαστε όλοι ενημερωμένοι έχοντας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εικόνα της κατάστασης, ανεξάρτητα από την προσωπική στάση που θα επιλέξει ο καθένας.
Ως τώρα έχουμε επαληθευτεί ακόμα και εκεί που τολμήσαμε προβλέψεις διαφορετικές του γενικού κλίματος .... Συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο αναρτούμε , κάνοντας τον αναγκαίο σχολιασμό, ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την απόφαση του Εφετείου για την αξιολόγηση που εκδόθηκε σήμερα.

Είναι γνωστό πως με ενδιαφέρον αναμενόταν η απόφαση του Εφετείου σχετικά με τη νομιμότητα της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση. Η σημερινή απόφαση του Εφετείου, δεν αλλάζει ουσιαστικά την κατάσταση ώς προς τη νομιμότητα της κινητοποίησης. Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΝΟΜΙΜΗ! Το ουσιαστικό μέρος της απόφασης πάντως είναι ήττα (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση) για την Κυβέρνηση, καθώς δεν δικαιώθηκε η κυβερνητική προσπάθεια να "απαγορεύσει" ουσιαστικά την προκήρυξη οποιασδήποτε κινητοποίησης δεν προέρχεται από Συνέδριο! Η απόφαση του Εφετείου, νομιμοποιεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ μπορεί να προκηρύσσει κινητοποιήσεις, απεργίες κλπ. Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ αναφέρει χαρακτηριστικά: <<Το σημαντικό, όμως, για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας είναι ότι η απόφαση του Εφετείου ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση, η οποία προέβλεπε ότι απαιτείται απόφαση Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συνακόλουθα των Ομοσπονδιών του Δημοσίου για κήρυξη Απεργίας. Αποδέχεται ότι αρμόδιο όργανο για την κήρυξη της Απεργίας είναι το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως εξάλλου προβλέπει και το καταστατικό της.
Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι το Εφετείο δεν ασχολήθηκε με τους ισχυρισμούς του Δημοσίου περί καταχρηστικότητας της συγκεκριμένης μορφής απεργιακής κινητοποίησης.>>
Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου  - που έχει περισσότερες λεπτομέρειες - ΕΔΩ

ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ:

Με απόφαση του Εφετείου είναι νόμιμη η Απεργία - Αποχή από το καθήκον της Αξιολόγησης που προκηρύσσει το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ - Ομοσπονδίες Δημοσίου

ΑΘΗΝΑ 7/08/2014                                                                                                         ΑΡ. ΠΡΩΤ.3439
ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου είναι νόμιμη η Απεργία – Αποχή από το καθήκον της Αξιολόγησης που προκηρύσσει το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες Δημοσίου.
Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ ετοιμάζουν την προκήρυξη νέας Απεργίας – Αποχής από το καθήκον της Αξιολόγησης.
Εξαντλούμε κάθε μορφή συνδικαλιστικής δράσης για να ακυρώσουμε στη πράξη το Νόμο της Αξιολόγησης.
Ανεξάρτητα από την απόφαση των Δικαστηρίων συνεχίζουμε τη καθολική μας άρνηση συμμετοχής στο κατάπτυστο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΞΑΡΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ  ΕΠΙΜΟΝΑ, ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.