-->

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ!

Δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι! 
Όσο περνάει ο καιρός, τόσο δυσκολότερο είναι να κρυφτούν τα πραγματικά σχέδια και οι επιδιώξεις Διοίκησης και Υπουργείου για το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.
Θα μπορούσε, ίσως, να ισχυριστεί κάποιος καλόπιστα, πως η πολιτική ηγεσία  κάνει ό,τι εκείνη κρίνει πως είναι σωστό και στο τέλος - τέλος δεν είναι παράξενο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που συγκρούονται. Το σίγουρο είναι πως έχει ξεπεραστεί προ πολλού το στάδιο της "αντιπαράθεσης" απόψεων. Τα εξυφαινόμενα σχέδια οδηγούν τόσο ξεκάθαρα  στο στραγγαλισμό, στην κατάργηση  και εν τέλει στο λουκέτο για το Νοσοκομείο που δεν υπάρχει πια εύσχημος τρόπος να "σερβιριστούν". Κάθε μέρα που περνάει, η προσπάθεια να καμφθεί η όποια αντίδραση των εργαζομένων και των κατοίκων προσλαμβάνει χαρακτηριστικά κοινής εξαπάτησης και ωμού εκβιασμού (τα κόλπα και η τρομοκρατία για την "αξιολόγηση" είναι χαρακτηριστικα). Εννοείται δε, πως η Διοίκηση σ' όλο της το εύρος, έχει απολέσει προ πολλού κάθε ηθικό έρεισμα, έστω μιας έντιμης και καθαρής αντιπαράθεσης. Η υλοποίηση των μνημονιακών εντολών (και) στην Περίθαλψη δεν σηκώνει αντιρρήσεις. 
   Πως αλλιώς για παράδειγμα να ερμηνευτεί η επιμονή τους να "χαρίσουν" το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, ύστερα από τρεις αποτυχημένες απόπειρες "αρπαγής" του, την αντίδραση των εργαζομένων και κατοίκων, την παρέμβαση ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, Δημάρχων, παρατάξεων και κινήσεων πολιτών, βουλευτών, που στο σύνολό τους εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και των εργαζομένων; Μάθαμε πως μετά την παραίτηση των μελών, διόρισε νέα επιτροπή παράδοσης του μηχανήματος. ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
  Ακόμα χειρότερα, όταν η έλλειψη προσωπικού είναι τέτοια που δεν ξέρουμε τη μια μέρα αν θα μπορούμε να κρατήσουμε τα τμήματα ανοιχτά την επόμενη, αν θα μπορέσουμε να "βγάλουμε" την επόμενη εφημερία, η Διοίκηση όχι μόνο δεν φέρνει (ούτε ζητάει) προσωπικό, αλλά κάνει και στοχευμένες μετακινήσεις, είτε προς το Σισμανόγλειο είτε προς άλλα Νοσοκομεία,  διαλύοντας σκόπιμα υπηρεσίες και ολόκληρα τμήματα.
  Εντελώς πρόσφατο παράδειγμα η μετακίνηση συναδέλφου από το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, ξαφνικά μέσα στον Αύγουστο, με το πρόγραμμα του τμήματος να τινάζεται στον αέρα.  Το προσωπικό που απομένει δε φτάνει βέβαια να καλύψει τις βάρδιες με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφαλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

ΗΤΑΝ ΔΕ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΆΝΗΣ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ,  ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ' ΟΨΗ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ !

(ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ, ΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΩΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ!
(Αστειευόμαστε βέβαια, κάποιο ...μπέρδεμα θα έγινε με τις ημερομηνίες! Αλλιώς τι να υποθέσουμε για το ύφος το ήθος και τις...επιστημονικές μεθόδους της Διοίκησης, από πάνω ως κάτω; ) 


Όσο για μας, όπως ακριβώς δεν μπορεί να "ξεφύγει" η Διοίκηση από την άγρια πολιτική Κυβέρνησης και Τρόϊκας,έτσι και οι εργαζόμενοι δεν έχουμε εύκολες εναλλακτικές. 
ΟΣΟ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΟΣΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,
ΟΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, 
ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.