-->

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Καυτό φθινόπωρο στην Υγεία λόγω αξιολόγησης!

Σημ. Άλλο ένα άρθρο από το onmed.gr για την αξιολόγηση, σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης. Στόχος η ενημέρωση και η κατανόηση του κλίματος που επικρατεί στα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για την αξιολόγηση όπως άλλωστε και στο υπόλοιπο δημόσιο. 


Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στην Υγεία ακολουθώντας και το πρόγραμμα της ΑΔΕΔΥ, τις οποίες θα καθορίσουν τις επόμενες ημέρες.

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις η κυβέρνηση μεθοδεύει «να φτιάξει νέα δεξαμενή απολύσεων» Δημοσίων Υπαλλήλων ώστε να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να κάνουν ούτε βήμα πίσω παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες.

Χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έως 1η Σεπτέμβρη γίνεται ο επιμερισμός των ποσοστών από τους Διοικητές, έως 15 Σεπτέμβρη η Αυτοαξιολόγηση, έως τέλος Σεπτέμβρη η εισήγηση των Προϊσταμένων και έως τέλος Οκτώβρη η Αξιολόγηση.
Έτσι στο στάδιο της αυτοαξιολόγησης στο οποίο ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να αποφανθεί για τον …εαυτό του για το πόσο ικανός είναι και τι θα πρότεινε για τη βελτίωση του τμήματος του.. Άγνωστο βέβαια πως μπορεί κανείς να αυτοαξιολογηθεί χωρίς να μπει στον πειρασμό να μιλήσει με τα …καλύτερα λόγια για τον εαυτό του.
 Δείγμα προφανώς ότι το σύστημα που έχει επιλεγεί δεν αποτελεί και την επιτομή του ορθολογισμού.
 Το τρίτο και τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει την αξιολόγηση των εργαζομένων από τους τμηματάρχες και διευθυντές.

Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται γιατί τόση βιασύνη από την κυβέρνηση. Και συνεχίζουν: Δεν είναι ύποπτο που η Αξιολόγηση του έτους 2013 θα ολοκληρωθεί τέλους του έτους 2014 αν και υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο Σύστημα είναι μεταβατικό και θα ακολουθήσει η θεσμοθέτηση νέου για τα επόμενα έτη; 

Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται με καμία μεθόδευση, με κανένα κυβερνητικό τερτίπι, με καμία κακόγουστη τρίπλα της κυβέρνησης να συμμετάσχουμε στην Αξιολόγηση.


Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαψεύδει ότι πιέστηκαν διοικητές να επισπεύσουν τις διαδικασίες, όλες οι πληροφορίες από τους εργαζόμενους αναφέρουν ότι πολλές διοικήσεις χρειάστηκε να πάρουν…πρωτοβουλίες για να μαζευτούν άρον άρον τα έγγραφα αξιολόγησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.